Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

EY: Esošo investoru noskaņojums par ieguldījumiem Baltijas valstīs ģeopolitiskās situācijas dēļ ir reālistisks

Latvijas Bankas zināšanu centra "Naudas pasaule" ekspozīcija. Ilustratīvs attēls.
Latvijas Bankas zināšanu centra "Naudas pasaule" ekspozīcija. Ilustratīvs attēls. Foto: Zane Bitere/LETA

To investoru, kuri darbojas Baltijas valstīs, skatījums uz ģeopolitisko situāciju ir piesardzīgs, tomēr kopējais noskaņojums ir reālistisks un balstās uz to, ka šajā teritorijā ir Eiropas Savienība un NATO, intervijā aģentūrai LETA atzina konsultāciju kompānijas EY partneris, Stratēģijas un darījumu konsultāciju nodaļas vadītājs Baltijas valstīs Guntars Krols.

Viņš norādīja, ka ir daudz investoru, kas uz šiem argumentiem paļaujas un turpina savas investīcijas.

"Es neteiktu, ka ir daudz projektu, par kuriem investori pēkšņi pieņemtu lēmumus tos īstenot kaut kur citur. Šeit mēs drīzāk redzam tos investorus, kuri Baltijā jau ir darbojušies, pārzina šo tirgu un kuriem ir varbūt arī piesardzīgs, bet stabils viedoklis par šī reģiona drošību un ekonomisko izaugsmi nākotnē," sacīja Krols.

Vienlaikus viņš atzina, ka pēc kara sākuma Ukrainā bija daudzi uzņēmumi, īpaši ārvalstu lielās korporācijas, kuras nopietni izvērtēja nepieciešamību pārdot savus aktīvus vai biznesu Baltijā, tomēr rezultātā daudz šādu darījumu nebija.

Savukārt, potenciālie investori patlaban nopietni izvērtē, kur ieguldīt un veidot savu biznesu.

"Protams, ka tas, ka mēs uz kartes atrodamies blakus Krievijai un netālu no Ukrainas, jaunus investorus piesaistīt nepalīdz. It īpaši tas attiecas uz investoriem no tālākiem reģioniem. No otras puses, mēs redzam, ka ir investori, kuri tieši šajā laikā meklē iespējas. Turklāt ne tikai ārvalstu, bet arī vietējie investori. Neskaidrības laiks ir īstais, kad cenas ir atraktīvākas un izdevīgāk var iepirkt aktīvus un veikt ieguldījumus. Viss ir atkarīgs no investoru skatījuma uz pieņemamo riska līmeni," norādīja Krols.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu