Izraēlas kara valdības loceklis izsaka ultimātu Netanjahu (4)

LETA
Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu.
Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu. Foto: GIL COHEN-MAGEN/via REUTERS

Izraēlas kara valdības loceklis Benijs Gancs draudējis aiziet no valdības, ja premjerministrs Benjamins Netanjahu neapstiprinās plānu Gazas joslas pārvaldei pēc kara ar teroristu grupējumu "Hamās".

Gancs vēlas, lai valdība līdz 8. jūnijam izstrādā sešu punktu plānu, kas ietver "Hamās" gāšanu no varas, Izraēlas kontroli pār drošību Gazās joslā un Izraēlas ķīlnieku atgriešanos.

"Līdztekus Izraēlas drošības kontroles saglabāšanai izveidot amerikāņu, eiropiešu, arābu un palestīniešu administrāciju, kas pārvaldīs civilās lietas Gazas joslā un liks pamatus nākotnes alternatīvai, kas nav "Hamās" vai (Mahmuds) Abass," žurnālistiem sacīja Gancs.

Viņš arī mudināja normalizēt attiecības ar Saūda Arābiju "kā daļu no vispārēja soļa, kas radīs aliansi ar brīvo pasauli un arābu pasauli pret Irānu un tās saistītajām valstīm".

Gancs paziņoja, ka gadījumā, ja šāds plāns netiks apstiprināts, viņš ar savu centrisko partiju izstāsies no paplašinātās ārkārtējās koalīcijas, kas tika izveidota pēc Izraēlas un "Hamās" kara sākuma.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu