Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

FOTO Ekskluzīvi satelītattēli parāda iznīcinātas Krievijas lidmašīnas un ēkas Krimas gaisa spēku bāzē (1)

Foto: @trbrtc/ "X"

Satelītattēlos redzamas trīs iznīcinātas Krievijas lidmašīnas un bojātas ēkas Belbeka aviobāzē okupētajā Sevastopoles ostas pilsētā, vēsta raidsabiedrība CNN.

Zaudējumus nodarījuši divas dienas ilgi ukraiņu uzbrukumi Sevastopolei Krimā, kuru Krievija anektēja 2014. gadā.

ASV satelītattēlu kompānijas "BlackSky" un kosmosa tehnoloģiju uzņēmuma "Maxar" uzņemtajos attēlos redzams, ka uz Belbekas galvenā skrejceļa ir nodegušas divas lidmašīnas, trešā bija novietota pie aizsargvaļņa. Satelīta attēlos redzams, ka cietušas arī netālu esošās ēkas.

Foto: @trbrtc/ "X"

Krievijas ieceltais Sevastopoles gubernators Mihails Razvožajevs piektdien vietnē "Telegram" paziņoja, ka krievi "veiksmīgi atvairīja masveida ienaidnieka uzbrukumu Sevastopolei". Razvožajevs sacīja, ka iznīcināti "desmitiem" bezpilota lidaparātu un "vairāk nekā pieci jūras droni". Viņš piebilda, ka pilsētā daļēji pārtrūka elektrības piegāde, jo drona atlūzas skāra elektrības apakšstaciju.

Foto: @trbrtc/ "X"

Šis ir otrais gadījums, kad ukraiņi pēdējo 48 stundu laikā uzbrukuši Belbekai.

Krimā Ukraiņu nemiernieku grupējums "Ateš" pēc otrā trieciena vietnē "Telegram" apgalvoja, ka Belbekas lidlaukā esot bojāta arī artilērijas noliktava. "Detonācijas rezultātā tika reģistrēti arī ievērojami lidlauka infrastruktūras bojājumi."

Foto: @trbrtc/"X"

Taču nevienā no CNN publicētajiem satelītattēliem nebija nekādu pazīmju, kas liecinātu, ka būtu trāpīts raķetei vai artilērijas ieroču noliktavai vai ka būtu notikusi sekundārā detonācija.

Lai gan pēdējā laikā šķiet, ka Maskava dominē uz sauszemes, Kijivas spēki ir guvuši ilgstošus panākumus, vēršoties pret Krievijas Melnās jūras floti raķešu triecienos un jūras dronu uzbrukumos.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu