Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Novosibirskā divi latvieši nelegālā laboratorijā ražojuši narkotikas

Narkotikas. Ilustratīvs foto.
Narkotikas. Ilustratīvs foto. Foto: Stanislavskyi/Shutterstock

Krievijas Federālais drošības dienests (FSB) Novosibirskā atklājis nelegāli ierīkotu narkotiku laboratoriju un aizturējis divus Latvijas pilsoņus, ziņo aģentūra RBK. Kratīšanā konfiscēti vairāk nekā 10 kilogrami narkotisko vielu un vairāk nekā 1,2 tonnas ķīmisko reaģentu. Tāpat konfiscētas iekārtas aizliegto vielu ražošanai.

Novosibirskā aizdomās par narkotiku ražošanu un realizāciju sevišķi lielā apmērā aizturēti divi Latvijas pilsoņi, tā, atsaucoties uz FSB oficiālo pārstāvi reģionā Irinu Zebrovu, ziņo "RBK Novosibirsk".

Saskaņā ar izmeklēšanas datiem ārzemnieki īrējuši garāžu pilsētas Sovetskas rajonā un ierīkojuši tajā narkotiku laboratoriju. Kratīšanas laikā konfiscēti vairāk nekā 10 kilogrami narkotiku, vairāk nekā 1,2 tonnas ķīmisko reaģentu, kā arī iekārtas aizliegto vielu ražošanai.

"Vairāk nekā 5 kilogrami mefedrona tika konfiscēti arī no mefedrona slēptuves, ko Latvijas pilsoņi ierīkoja meža teritorijā," sacīja Zebrova.

Pratināšanā Latvijas pilsoņi atzinuši, ka kopš 2023. gada beigām saražojuši vairāk nekā 40 kilogramus sintētisko narkotiku.

Viens no viņiem Krievijā ieradās nelegāli, otrs – ar tūristu vīzu, piebilda FSB. Tāpat tika aizturēti divi Kemerovas iedzīvotāji, kuri plānoja pārdot mefedronu savā reģionā.

Ir ierosināta krimināllieta pēc Kriminālkodeksa 228.1 panta 5. daļas (narkotisko vielu nelikumīga izgatavošana, kas izdarīta lielā apmērā). Maksimālais sods par šādu nodarījumu ir brīvības atņemšana uz laiku līdz 20 gadiem. Aizdomās turētie nosūtīti uz pirmstiesas apcietinājuma centru.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu