Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Brīdinājums!

Apstiprinu, ka esmu vismaz 18 gadus vecs!

Par latvieša slepkavību Ziemeļīrijā notiesātais pašpasludinātais sātanists zaudē apelācijas tiesā

Nazis. Ilustratīvs attēls.
Nazis. Ilustratīvs attēls. Foto: V. Tarasenko/Shutterstock

Pašpasludināts sātanists, kurš savā mājā Belfāstas ziemeļos nogalināja un sakropļoja paziņu no Latvijas, ir zaudējis juridiskā mēģinājumā samazināt viņam piespriesto cietumsodu, ziņo "Baltic Ireland", atsaucoties uz "Irishnews".

Apelācijas tiesa noraidīja iesniegto sūdzību, ka Lietuvas pilsonim Sarunam Nurbaitim noteiktais minimālais 18 gadu termiņš par Māra Ludborža nospārdīšanu līdz nāvei un vārda "cūka" iegriešanu viņa krūtīs bijis pārmēru bargs.

Augstākās tiesas tiesnese Šobhana Kīgena Ziemeļīrijā notikušo slepkavību aprakstīja kā šausminošu un unikālu notikumu.

Viņa atklāja, ka noziedzīgo nodarījumu sarakstā ietilpst arī upura sejas apsmidzināšana ar balinātāju, spēļu žurkas iebāšana viņa apakšveļā, bet pēc slepkavības līķis tika pamests nozieguma vietā uz vairāk nekā nedēļu, līdz slepkava pats atzinās noziegumā.

"Pieteikuma iesniedzēja rīcība bija amorāla un necilvēcīga," viņa sacīja.

Noziegums tika veikts 2020. gada jūlijā, kad apsūdzētais Nurbaitis nežēlīgi nogalināja savu paziņu, 44 gadus veco latvieti Māri Ludboržu, bet vairāk nekā pēc nedēļas pats devās uz policiju un atzinās noziegumā.

Viņa mājā, asinīm piešķiestā virtuvē policisti ieraudzīja stipri sadalījušās un izkropļotas upura mirstīgās atliekas. Viņa krūtīs ar nazi bija iegriezts vārds PIG.

Tā kā Ludboržam nebija Ziemeļīrijā dzīvojošu radinieku, viņš formāli tika identificēts pēc pirkstu nospiedumiem.

Slepkava atzina savu vainu, un Belfāstas kroņtiesa viņam piesprieda mūža ieslodzījumu ar nosacījumu, ka Nurbaitim cietumā jāpavada vismaz 18 gadus.

Lai gan tiesnesis atzina, ka slepkavībai nav saistības ar sātanismu, viņš noziegumu aprakstīja kā "pretīgu un grotesku".

Notiesātā aizstāvji uzstāja, ka piespriestais sods ir pārāk bargs.

Noraidot apelāciju, tiesnese Kīgana nolēma, ka saskaņā ar tiesību aktiem 18 gadu ieslodzījums nav ne pārmērīgs, ne arī nepareizs.

Viņa piebilda, ka šī bija šausminoša un pretīga slepkavība un sods tikai atspoguļo nozieguma nežēlību.

"Līķis tika atstāts, lai sadalītos, un pēc tam Nurbaitis, ciniski neievērojot to, ko bija izdarījis, izmantoja mirušā bankas karti."

"Apollo.lv" jau vēstīja, ka 2021. gada 7. oktobrī Belfāstas kroņtiesā Saruns Nurbaitis tika notiesāts uz 18 gadiem cietumā pēc tam, kad atzina savu vainu slepkavībā un ar to saistītos krāpšanas nodarījumos, izmantojot Māra Ludborža kredītkartes.

Policijas inspektors Darens Makkrakens tiesā sacīja:

"Šodien es domāju par Māra ģimeni un jo īpaši par viņa gados veco māti un arī meitu. Nurbaitis Mārim savās mājās uzbruka brutāli un ilgi, līdz viņš bija miris."

Savas runas nobeigumā inspektors Makkrakens secināja:

"Lai gan es zinu, ka nekas nespēs remdēt Māra ģimenes sirdssāpes, es ceru, ka šis sods viņiem būs vismaz neliels mierinājums, zinot, ka slepkava tagad 18 gadus sēdēs cietumā.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu