Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Īrijas tiesa patur apcietinājumā Latvijas valstspiederīgo, kurš apsūdzēts par marihuānas audzēšanu un izplatīšanu

Marihuāna. Ilustratīvs attēls.
Marihuāna. Ilustratīvs attēls. Foto: hanohiki/Shutterstock

Ziemeļīrijas pilsētas Deri miertiesa nolēma apcietināt divus vīriešus, kuri apsūdzēti par marihuānas audzēšanu, noraidot lūgumu viņus atbrīvot pret drošības naudu. Par noziedzīgo nodarījumu apsūdzēts Latvijas valstspiederīgais Skirmants Jurša (34) un Lietuvas pilsonis Pauļus Rimkēvičus (36), kuriem abiem nav pastāvīgas dzīvesvietas, ziņo portāls "Baltic Ireland", atsaucoties uz vietējiem medijiem.

Jurša 12. maijā apsūdzēts par marihuānas audzēšanu un izplatīšanu, negodprātīgu elektrības lietošanu un noziedzīgu griestu bojāšanu. 13. maijā viņam vēl izvirzītas apsūdzības par noziedzīga īpašuma un A klases narkotisko vielu glabāšanu.

Rimkēvičum izvirzītas apsūdzības par viltotas pases glabāšanu un viltotu transportlīdzekļa reģistrācijas apliecību, marihuānas audzēšanu un izplatīšanu, narkotiku glabāšanu, negodprātīgu elektrības lietošanu, noziedzīgu griestu bojāšanu un braukšanu bez apdrošināšanas.

Tiek ziņots, ka visi pārkāpumi konstatēti 12. maijā.

Policijas pārstāvis iebilda pret apsūdzēto atbrīvošanu pret drošības naudu.

Likumsargi tiesā norādīja, ka marihuāna tika audzēta kādā adresē Maherafeltas pilsētā.

Kamēr likumsargi atradās šajā adresē, Jurša nobraucis garām ar velosipēdu, un kāds civiliedzīvotājs policijai pastāstīja, ka iepriekš redzējis viņu ieejam un iznākam no īpašuma.

Policisti informēja tiesu, ka Jurša migrācijas iestādēm ir zināms ar citu vārdu un uzvārdu.

Virsnieks apstiprināja, ka līdz šim nav izdevies pilnībā pārbaudīt vīrieša identitāti.

Viņš sacīja, ka izmeklēšanas laikā adresē pie viņa tika atrasta skaidra nauda 8000 eiro un gandrīz 8000 mārciņu apmērā.

Juršas advokāte Šineda Rogana sacīja, ka pierādījumi, kas viņas klientu saista ar adresi, nav pārāk spēcīgi.

Pats apsūdzētais noliedza savu saistību un apgalvoja, ka vienkārši braucis garām.

Aizstāve lūdza apsūdzēto atbrīvot pret drošības naudu, norādot, ka Juršam nav iepriekšējas sodāmības un viņam ir tiesības uz nevainīguma prezumpciju.

Tiesa noraidīja abu apsūdzēto drošības naudas pieteikumu, balstoties uz aizbēgšanas un turpmāku likumpārkāpumu risku, un informēja, ka viņiem ir tiesības to pārsūdzēt Augstākajā tiesā.

Tiesa noteica, ka abi paliks apcietinājumā un 5. jūnijā attālināti piedalīsies lietas izskatīšanā Maherafeltas Maģistrāta tiesā.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu