Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

VIDEO "Tas nav cilvēks, kas to izdarīja!" Ventspilnieki par atkritumos atrasto jaundzimušā līķi

Foto: Ekrānuzņēmums no "Degpunktā" sižeta

Ventspilī 12. maijā kāda sieviete, izmetot atkritumus, izbijās no tā, ko pamanīja konteinerā. Šķita, ka tas ir jaundzimuša bērna līķis. Tika izsaukta policija, kas faktu apstiprināja. Ventspilī Staldzenes stāvkrasta atkritumu konteinerā bija atstāts neiznēsāta bērna ķermenis, vēsta raidījums "Degpunktā".

Raidījums "Degpunktā" uzrunāja stāvkrastā satiktos cilvēkus.

"Ventspilī ir iespēja atstāt bērnu. Jā, slimnīcā. Man to parādīja, kad es tur biju," stāstīja Aleksandrs, kas bieži apmeklē šo kluso rajonu. 

"Man nav vārdu, lai aprakstītu šo sajūtu... Es patiešām jūtos nelāgi... Kāds cilvēks gan spēj to izdarīt?" sacīja Marija.

No notikuma vietas netālu dzīvojošais Aldonis minēja, ka šis stāvlaukums ir populāra jauniešu atpūtas vieta nakts stundās. "Varētu būt no pilsētas. Šeit ir klusa vieta, tāpēc viņi varētu to izvēlēties."

Valsts policija ir sākusi kriminālprocesu saskaņā ar Krimināllikuma 13.nodaļu, kas saistīta ar noziedzīgiem nodarījumiem pret dzīvību un veselību. Ekspertīzes tiks veiktas, lai noskaidrotu zīdaiņa nāves cēloni. Pašlaik policija tikai var apstiprināt, ka bērns ir dzimis neiznēsāts.

Valsts policija lūdz sabiedrības palīdzību, aicinot atsaukties cilvēkus, kuriem ir informācija par sievietēm, kas bijušas gaidībās, tomēr zīdaiņa viņām nav. Jebkura informācija tiks pārbaudīta un būs noderīga izmeklēšanas procesā. Anonimitāte ir garantēta.

Policija arī aicina cilvēkus, kuri naktī no 11. uz 12. maiju bija stāvlaukumā vai apkārtnē, sniegt noderīgu informāciju par transportlīdzekļiem vai personām, kuras redzējuši. Tiek aicināti atsaukties arī automašīnu īpašnieki, kuriem ir videoreģistratori.

Iedzīvotājus aicina informēt policiju, zvanot uz 110 vai sūtot informāciju un videomateriālus uz e-pastu kanc@kurzeme.vp.gov.lv

Policija arī uzsver, ka bērna mātei jāsazinās ar policiju, anonimitāte tiks garantēta.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu