Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Putins apstiprina jauno Krievijas valdības sastāvu

Kara noziedznieks Vladimirs Putins.
Kara noziedznieks Vladimirs Putins. Foto: murathakanart/Shutterstock

Krievijas diktators Vladimirs Putins parakstījis dekrētus par valdības locekļu un dienestu direktoru iecelšanu, vēsta "Meduza", atsaucoties uz Kremļa publicēto informāciju.

Putins apstiprināja amatos drošības bloka ministrus un Ārlietu ministrijas vadītāju – Andrejs Belousovs iecelts par aizsardzības ministru, bet Iekšlietu ministrijas un Ārkārtas situāciju ministrijas vadītāju amatus saglabā attiecīgi Vladimirs Kolokoļcevs un Aleksandrs Kurenkovs.

Ārlietu ministrijas vadītāja amatā atkārtoti iecelts Sergejs Lavrovs, bet Tieslietu ministrijas vadītāja amatā paliek Konstantīns Čujčenko.

Pirmo reizi ministru portfeļi piešķirti Antonam Aļihanovam (rūpniecības un tirdzniecības ministrs), Mihailam Degtjarevam (sporta ministrs), Oksanai Lutai (zemkopības ministre), Romānam Starovoitam (transporta ministrs) un Sergejam Civiļevam (enerģētikas ministrs).

Par jaunajiem vicepremjeriem kļuvis bijušais zemkopības ministrs, Nikolaja Patruševa dēls Dmitrijs Patruševs, kā arī bijušais satiksmes ministrs Vitālijs Saveļjevs.

Putins arī parakstīja dekrētus par iecelšanu prezidenta administrācijas vadības amatos. Pirmo reizi par valsts vadītāja palīgiem kļuvis bijušais Drošības padomes sekretārs Nikolajs Patruševs un bijušais Tulas apgabala gubernators Aleksejs Djumins.

Putins šodien tiksies ar jauno ministru kabinetu, TASS pastāstīja Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs (kurš arī tika atkārtoti iecelts šajā amatā) .

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu