Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

ASV mudina Gruziju mainīt kursu pēc "Krievijas likuma" pieņemšanas

Foto: AP/Scanpix

ASV otrdien aicināja Gruziju mainīt kursu pēc tam, kad Gruzijas parlaments pieņēma pretrunīgi vērtēto likumu par ārvalstu ietekmi, kas izraisījis nedēļām ilgus masu protestus.

"Mūsu viedoklis ir tāds, ka Gruzijas valdībai ir jāmaina pašreizējais kurss," žurnālistiem sacīja Valsts departamenta preses pārstāvis Vedants Patels.

Vašingtona ir vairākkārt aicinājusi Gruziju nepieņemt šo likumprojektu, un ASV augstākais diplomāts Eiropā Džims O'Braiens šonedēļ apmeklēja Gruziju.

Patels norādīja uz aptaujām, kas liecina, ka vairāk nekā 80% gruzīnu atbalsta iestāšanos Eiropas Savienībā (ES), ko atbalsta arī Savienotās Valstis. "Mēs arī zinām, ka Gruzijas valdība ir paziņojusi, ka vēlas pievienoties ES un uzturēt attiecības ar transatlantiskajām organizācijām, piemēram, NATO," norādīja Patels.

"Tādas lietas kā šis likumprojekts, ir pretrunā ar šo izvirzīto mērķi. (..) Mēs augstu vērtējam mūsu attiecības un partnerību ar Gruziju, (..) un mēs vēlamies turpināt padziļināt šo sadarbību, un vēl ir laiks sadarboties," piebilda Patels.

Kā jau ziņots, Gruzijas parlaments otrdien pieņēma pretrunīgi vērtēto likumu par ārvalstu ietekmi, kas izraisījis nedēļām ilgus masu protestus. Eiropas Savienība brīdināja Gruziju, ka likuma pieņemšana kavēs tās centienus pievienoties blokam.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu