Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Makrons nosodījis Krievijas pastiprinātos uzbrukumus Ukrainai

Francijas prezidents Emanuels Makrons.
Francijas prezidents Emanuels Makrons. Foto: BERTRAND GUAY/AFP

Francijas prezidents Emanuels Makrons otrdien telefonsarunā ar Ukrainas līderi Volodimiru Zelenski nosodījis "Krievijas triecienu pastiprināšanos" Ukrainā un Maskavas ofensīvu Harkivas apgabalā.

Krievijas karaspēks pagājušajā nedēļā sāka jaunu sauszemes ofensīvu Harkivas apgabalā, izraisot jaunu bēgļu vilni Ukrainā un spiežot Kijivai mobilizēt papildspēkus.

Makrons "stingri nosodīja Krievijas triecienu pastiprināšanos Ukrainā, jo īpaši tās enerģētikas infrastruktūrai, kā arī notiekošo ofensīvu", paziņoja Elizejas pils.

Makrons atkārtoti apliecināja Francijas apņēmību ilgtermiņā un kopā ar visiem partneriem sniegt Ukrainai visu nepieciešamo atbalstu, lai sakautu Krieviju.

Francijas prezidents sniedza Zelenskim sīkāku informāciju par Francijas ieroču piegādēm, ko Ukraina saņems "tuvākajās dienās un nedēļās", pavēstīja Elizejas pils, bet plašāku informāciju nesniedza.

Makrons arī atgādināja par ideju ieviest pamieru olimpisko spēļu laikā, un aicināja īstenot visas diplomātiskās iniciatīvas, lai sāktu sarunas, kurās tiktu ievērotas starptautiskās tiesības un Ukrainas likumīgās intereses.

Kad pagājušajā nedēļā Francijā viesojās Ķīnas prezidents Sji Dzjiņpins, Makrons pateicās viņam par atbalstu viņa idejai par pamieru visos konfliktos Parīzes olimpisko spēļu laikā jūnijā un jūlijā.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu