Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

"American Airlines" lidojuma laikā miris pusaudzis. Viņa māte vēršas tiesā (1)

Foto: Markus Mainka / Shutterstock

Kāda sieviete iesūdzējusi tiesā ASV aviokompāniju "American Airlines" pēc tam, kad lidojuma laikā nomira viņas 14 gadus vecais dēls, vēsta ASV izdevums "Business Insider".

Kevins Grīnidžs kopā ar ģimeni 2022. gadā no atvaļinājuma Hondurasā devās atpakaļ uz Ņujorku ASV. Īsi pēc pacelšanās viņš zaudējis samaņu. 

Tiesas dokumentos norādīts, ka lidmašīnas apkalpe nav steigusies puisim palīdzēt, lai gan viņa ģimene stjuartus lūgusi rīkoties. Puiša glābšanā netika lietots nepieciešamais defibrilators. 

Lidmašīna tika novirzīta uz Kankunu, pēc tam puisis aizvests uz slimnīcu, kur pasludināts par mirušu.

Prasība tiesai sākotnēji iesniegta Ņujorkā 2023. gadā, taču 13. maijā tā tika atkārtoti iesniegta tiesai Teksasā pēc tam, kad "American Airlines" apstrīdēja lietas pārcelšanu uz štatu, kurā atrodas uzņēmuma galvenā mītne.

Videoklipā, kuru publicēja viņas juridiskie pārstāvji, Grīnidža Melisa Arzu sacīja: "Pēc Kevina nāves es vairs neko nedzirdēju no "American Airlines". Tas man lika justies bezcerīgi. Es gribu atbildes no "American Airlines"."

Citējot aviokompānijas ierakstus, tiesas dokumentos teikts, ka lidojuma apkalpei nebija mācīts izmantot tāda veida defibrilatoru, kāds atradās lidmašīnā. 

Kevina māte no aviokompānijas pieprasījusi kompensāciju 150 000 ASV dolāru apmērā. 

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu