Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Ģimene pēc mātes nāves saņem svešinieka pelnus

Foto: @AdekunleAyan/"X"

Kāda sieviete Skotijā atklājusi sarūgtinošu patiesību – pelni, ko pēc viņas mātes bērēm iedeva bēru vadītājs, patiesībā piederēja kādam citam, vēsta raidsabiedrība BBC. 

Anna Gibsona pelnu urnu savā mājā turēja piecus mēnešus, uzskatot, ka tajā atrodas viņas mātes Patrīcijas Elisonas mirstīgās atliekas. Nupat viņa uzzinājusi, ka mātes pelni tomēr vēl atrodas krematorijā.

Patrīcija nomira 100 gadu vecumā 2023. gada aprīlī. Viņas pelni netika atdoti līdz tā gada septembrim. 

Gibsone kura tagad dzīvo Mančestrā, sacīja: "Pēc bērēm mēs nepārtraukti jautājām par pelnu savākšanu, taču katru reizi saņēmām  kādus aizbildinājumus.

"Septembra beigās es viņiem teicu: mums vajag pelnus, jo es braucu prom."

Pelni tika piegādāti dažas dienas vēlāk.

Tomēr februārī, dienu pirms tam, kad ģimene plānoja izkaisīt pelnus, Gibsone pamanīja, ka uz to iepakojuma nav vārda. Viņa sazinājās ar Rietumdaunbārtonšīras domi, kas viņu savienoja ar Klaidbenkas krematoriju.

Sieviete uzsver, ka krematorijā neviens neprecizēja pelnu īsto īpašnieku.

Viņa sacīja: "Vīrietis pa tālruni man teica, ka viņš nekad iepriekš neko tādu nav pieredzējis, un nezināja, kā situāciju atvieglot."

"Viņš teica, ka nezina, kam pieder pie manis esošie pelni, jo manas mammas pelni viņam bija tieši priekšā."

"Visu laiku viņas pelni atradās krematorijā un tika ignorēti, it kā neviens viņu nebūtu mīlējis un nevienam viņa nerūpētu. Mana mamma to nebija pelnījusi."

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu