Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Top filma par leģendāro basketbolisti Uljanu Semjonovu. Viņu atveidos aktieris Kārlis Arnolds Avots (2)

Foto: Evija Trifanova/LETA, Kārlis Arnolds Avots/Facebook/ Apollo.lv kolāža

Sākts darbs pie filmas par leģendāro basketbolisti Uljanu Semjonovu. Filmā slaveno basketbolisti atveidos 27 gadus vecais Dailes teātra aktieris Kārlis Arnolds Avots, kurš šogad ieguva gada labākā aktiera balvu. Avots vairāk par ideju un lomas nozīmīgumu pastāstījis izdevumam "Santa".

Kā izrādās, spēlēt Uļjanas Semjonovas lomu viņš iedomājies pats. Aktieris atminas: "Studiju laikā sanāca situācija, kur man vajadzēja atrast, ko es varētu spēlēt Dostojevska "Noziegumā un sodā", kurā lomas jau bija sadalītas. Mammai dzirdot, skaļi prātoju, ka es varētu būt augļotāja, un viņa komentēja: "Tad tu būsi tik gara augļotāja kā Uļjana Semjonova." Tajā sekundē aizmirsu par Dostojevski un lomu, sapratu, ka esmu pieskāries kam daudz lielākam."

Avots ir sporta fans un pats nācis no sportistu ģimenes, un Uļjanas Semjonovas stāsts viņam šķiet gan neparasts, gan universāls: "Gribu izstāstīt, kā viņa, no dziļiem laukiem nākusi, kļuva par basketbolisti. Šis stāsts būs par Uļu līdz basketbolam, tā pamatlīnija ir mīlestība, kuru mēs visi gribam saņemt. Tikai pieņemot domu, ka varam saņemt tādu mīlestību, kāda ir vajadzīga tieši mums, kļūst vieglāk dzīvot. Es domāju, ka Uļa to izdarīja."

Topošās filmas režisors ir Viesturs Kairišs. Jau ir nofilmēts pirmais posms Uļas dzimtajā pusē Daugavpilī, filmēšana turpināsies atkal rudenī. 

Vairāk lasiet izdevuma "Santa" maija numurā!

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu