Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

VIDEO Asinis un nesavaldība – Fjūrija tēvs iesaistās asumos ar Usika pārstāvjiem (1)

Džons Fjūrijs
Džons Fjūrijs Foto: Reuters/ScanPix

Pirmdien, 13. maijā, pamatīgas nekārtības pirms gaidāmās Taisona Fjūrija un Oleksandra Usika cīņas uzsāka britu boksera tēvs Džons Fjūrijs.

Jau šajā nedēļas nogalē Usiks un Fjūrijs beidzot dosies ringā, lai noskaidrotu absolūto čempionu supersmagā svara divīzijā.

Abu bokseru pārstāvji kādā Saūda Arābijas viesnīcā gaidīja medijus. Džons Fjūrijs, kurš jaunībā arī bija profesionāls bokseris, iesaistījās vārdu apmaiņā ar Usika nometnes pārstāvjiem. Vārdi gan ātri vien pārtapa fiziskā vardarbībā, jo Džons ar galvu iebadīja Usika nometnes pārstāvim Staņislavam Stepčukam.

Fjūrijs tā pārsita pieri, bet Stepčuks iztika bez traumām. Situāciju nomierināt pēcāk izdevās Usika ģenerālmenedžerim Aleksandram Krasjukam. Fjūriju ģimenes patriarhs un Krasjuks sarokojās un pat apskāvās.

Fjūrija un Usika cīņas šovā piedalīsies arī Latvijas bokseris Mairis Briedis, kurš cīņā pret Džeiju Opetaiju mēģinās atgūt Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) čempiona jostu.

35 gadus vecais Fjūrijs profesionāla boksera karjerā ir nepārspēts. Viņa kontā ir 34 uzvaras (24 nokauti) un viens neizšķirts – pret amerikāni Deonteju Vailderu. Savukārt Usiks zaudējuma rūgtumu nav izjutis 21 profesionālā boksa cīņā.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu