Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

VIDEO "Tādam cilvēkam nav jāpalīdz?" Siguldas novada sociālais dienests slimam senioram atsaka palīdzību (6)

Foto: Ekrānuzņēmums no "Bez Tabu" sižeta

Siguldas novada sociālais dienests 90 gadus vecajam pensionāram Modrim atteicies nodrošināt transporta pakalpojumu nokļūšanai sanatorijā Līgatnē. Senioram iestādē paredzētas svarīgas ārstnieciskās procedūras, vēsta TV3 raidījums "Bez tabu".

Līdzās vairākām veselības problēmām Modrim ir arī pirmās grupas invaliditāte. Milzīgs atbalsts ir viņa sieva Mirdza, kura viņu katru dienu aprūpē. 

Modris nevēlas doties uz pansionātu, tāpēc Mirdza viņam piedāvāja iespēju maija beigās doties uz ārstnieciskajām procedūrām sanatorijā. 

Modris ar grūtībām pārvietojas un ir grūti kustināms, tāpēc visērtāk nokļūt uz sanatoriju būtu ar transportlīdzekli, kas piebrauc pie namdurvīm. Zinot, ka šādu pakalpojumu piedāvā Siguldas sociālais dienests, Mirdza sazinājās ar dienestu, taču tika atraidīta.

"Man pateica, ka tas ir maznodrošinātajiem. Neatkarīgi no tā, vai viņam ir veselības problēmas. Teica – ja būtu maznodrošināts, tad transports pienāktos. Mums ir daži eiro vairāk, neesam maznodrošinātie. Kur ir loģika, taisnīgums?! Maznodrošināto aizvizinās jebkurā virzienā, bet 1. grupas invalīdu nē! Mums noformēta brīvbiļete [sabiedriskajā transportā], bet viņš līdz tam nevar aiziet! Runa ir par 1. grupas invaliditāti. Nākamie ir kapi! Tādam cilvēkam nav jāpalīdz?! Mēs abi piedalījāmies barikādēs Doma laukumā, pie Latvijas Radio un Ministru kabineta. Ziniet, ja tagad būtu jāiet, nezinu, vai ietu. Man nepatīk attieksme pret veciem cilvēkiem! Tolaik mēs nedomājām, ka tā būs," neapmierināta ir Mirdza.

Sociālais dienests norāda, ka par samaksu var palīdzēt Modrim atrast citu transportlīdzekli, un atzīmēja, ka atbilde Mirdzai bijusi pareiza.  

Video: "Bez tabu" sižets

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu