Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Lielirbes ielas un K. Ulmaņa gatves krustojuma pārbūvi Rīgā cer pabeigt līdz šī gada oktobrim (1)

Remontdarbi
Remontdarbi Foto: Evija Trifanova/LETA

Rīgā Lielirbes ielas un K. Ulmaņa gatves krustojuma pārbūvi un papildus rotācijas apļa izbūvi Remtes ielā iecerēts pabeigt līdz šī gada 1.oktobrim, aģentūra LETA noskaidrojas Rīgas domes (RD) Satiksmes un transporta lietu komitejā.

Savukārt Upesgrīvas ielas un K. Ulmaņa gatves krustojumu iecerēts izbūvēt līdz 2024.gada beigām.

Projektētāji šodien iepazīstināja komiteja deputātus par projekta attīstību, norādot, ka Lielirbes ielas krustojumā būvdarbi jau notiek. Šajā posmā iecerēts savienojums ar Lielo ielu Mārupē, papildus braukšanas joslas un jauns rotācijas aplis Remtes ielā.

Savukārt Upesgrīvas ielas krustojumā būvdarbus uzsāks šomēnes. Šajā posmā iecerētas papildu braukšanas joslas un jauna luksofora objekta ierīkošana.

LETA jau ziņoja, ka Rīgā tiek pārbūvēts Lielirbes un Ulmaņa gatves krustojums, lai izveidotu piebraukšanu jaunveidotajam "Depo" veikalam.

"Depo" veikals atradīsies Mārupē, Lielajā ielā 2, netālu no Kārļa Ulmaņa gatves.

Pārbūvi par saviem līdzekļiem veic veikalu tīkla "Depo" attīstītājs SIA "Kārļa Būmaņi".

Kā liecina informācija Mārupes pašvaldības mājaslapā, kopējās projekta investīcijas infrastruktūrā pārsniegs 7 miljonus eiro. Pērn Mārupes pilsētas pusē tika izbūvētas veikala teritorijai piegulošās ielas - Daibes un Kalmju iela. Vienlaikus Ulmaņa gatvē 500 metru garumā tika izbūvēta lēngaitas josla, kas veido piekļuvi "Moller Auto Rīga" autosalonam un veikalam "Depo", kā arī tika izgaismots gājēju un velosipēdu celiņš.

Pēc Lielirbes un Ulmaņa gatves krustojuma pārbūves, veicot Lielās ielas pieslēgumu Ulmaņa gatvei un Lielirbes ielai, Mārupes iedzīvotāji varēs daudz ērtāk nokļūt no Lielās ielas uz Lielirbes ielu Rīgas centra virzienā un atpakaļ, pa tiešo šķērsojot Ulmaņa gatvi.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu