Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

VIDEO Daugaviņš aizvadītajos divos mačos pamanījies uzstādīt jaunu pasaules čempionātu rekordu

Kaspars Daugaviņš
Kaspars Daugaviņš Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Kaspars Daugaviņš mačos pret Poliju un Franciju uzstādījis jaunu pasaules čempionātu rekordu, vēsta Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) apskatnieks Endrū Podnieks.

Latvijas valstsvienības kapteinis par mača varoni kļuva šā čempionāta pirmajos divos izlases mačos, pagarinājumā gūstot uzvaras vārtus.

Daugaviņam šis ir jau 12. pasaules čempionāts. Kā ziņo Podnieks, Latvijas uzbrucējam tagad pieder pasaules čempionātu rekords ar visvairāk gūtajiem vārtiem pagarinājumos.

Līdz šā gada turnīram vairāk par vienu vārtu guvumu pagarinājumā bija četriem spēlētājiem – Rūdolfam Balceram, Peteram Reginam (Dānija), Sakari Mainenam (Somija) un Kasparam Daugaviņam.

Visu šo spēlētāju kontā bija pa divām precīzām ripām pagarinājumos. Tagad Daugaviņš ar četriem šādiem vārtu guvumiem ir pasaules čempionātu rekordists.

Interesanti, ka Daugaviņš pasaules čempionātos pagarinājuma vārtus guvis, tā sakot, pa pāriem. Iepriekš viņš ar uzvaras vārtiem pagarinājumā izcēlās divos 2015. gada pasaules čempionāta mačos pēc kārtas. Toreiz viņš sarūgtināja Austrijas un Šveices valstsvienības.

Kā raksta Podnieks, Latvija pasaules čempionātos guvusi tikai astoņus vārtus. 

Video: Daugaviņa uzvaras vārti 2015. gada PČ mačā pret Šveici

Video: Daugaviņa uzvaras vārti 2015. gada PČ mačā pret Austriju

Video: Daugaviņa uzvaras vārti pret Poliju

Video: Daugaviņa uzvaras vārti pret Franciju

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu