Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

"Ghetto Games" rīkotāji vēl mēnesi varēs saimniekot Grīziņkalnā (2)

Foto: Пресс-фото

Rīgas pašvaldības Īpašuma departaments pieņēmis lēmumu "Ghetto Games" rīkotājiem, biedrībai "Streetbasket", bezatlīdzības lietošanā zemesgabalu Grīziņkalnā, Jāņa Asara ielā 24, piešķirt uz vienu mēnesi, aģentūru LETA informēja Rīgas domē.

Rīgas domes pārstāve Ineta Miglāne aģentūrai LETA sacīja, ka šāds lēmums pieņemts, jo Grīziņkalna apkaimes biedrība Administratīvā rajona tiesā apstrīdējusi Rīgas domes lēmumu par Grīziņkalna parka daļas nodošanu "Ghetto Games" pasākumu rīkošanai uz pieciem gadiem.

"Šobrīd risinājums ir viens mēnesis. Pēc tam skatīsimies, kā lietas attīstās," sacīja Miglāne.

Biedrība "Streetbasket" vērsās Īpašuma departamentā ar lūgumu rast risinājumu kustības "Ghetto Games" nodrošināšanai, ņemot vērā, ka aktīvā pasākumu sezona sākas 13.maijā un biedrībai jau ir sadarbības līgums ar Rīgas domi uz pieciem gadiem, kas pauž vienošanos par sporta, aktīvās atpūtas un darba ar jaunatni pasākumu rīkošanu Rīgā.

Līgums paredz biedrībai pienākumu, lietojot nekustamo īpašumu, ievērot klusumu nakts stundās no plkst.23 līdz 7, neorganizējot sporta pasākumus vai aktivitātes šajā laikā, kā arī neveicot teritorijā esošo metāla konstrukciju montāžas vai demontāžas darbus.

Tāpat noteikts potenciālos trokšņa avotus novietot tā, lai tie nebūtu vērsti pret dzīvojamām teritorijām, kā arī nodrošināt, lai radītā skaņas jauda nepārsniedz 80 decibelu pie tuvākās dzīvojamās mājas, kā arī jāievēro noteikumi attiecībā uz atkritumu urnu izvietošanu un to novākšanu, mobilo tualešu izvietošanu.

LETA jau ziņoja, ka pēdējais Rīgas domes lēmums par daļu Grīziņkalna nodošanu bezatlīdzības lietošanā biedrībai "Streetbasket" paredzēja to, ka "Ghetto Games" Grīziņkalnā varēs saimniekot vēl piecus gadus.

Sākotnēji bija plānots šo 6678 kvadrātmetrus lielo īpašumu nodot bezatlīdzības lietošanā uz diviem gadiem, bet pēc saziņas ar "Getho Games" līderi Raimondu Elbakjanu, tika iesniegts priekšlikums šo termiņu pagarināt uz pieciem gadiem.

Saskaņā ar pašvaldības izvirzītajiem noteikumiem "Ghetto Games" pasākumiem būs jākļūst klusākiem.

Grīziņkalna apkaimes biedrība Administratīvā rajona tiesā apstrīdējusi Rīgas domes lēmumu par Grīziņkalna parka daļas nodošanu bezatlīdzības lietošanā biedrībai "Streetbasket" "Ghetto Games" pasākumu rīkošanai.

Kā aģentūru LETA informēja biedrībā, tās ieskatā Rīgas domes lēmums nav bijis sabiedrības interesēs un pārkāpjot labas pārvaldības principus.

Biedrība norāda ,ka pašvaldība neesot vērtējusi "Streetbasket" līdzšinējo teritorijas izmantošanas praksi, kas liedza iedzīvotājiem piekļuvi daļai parka, tai kļūstot par privātu stāvlaukumu un noliktavu "Streetbasket" vajadzībām. Tāpat lēmuma pieņemšanā Rīgas dome neesot vērtējusi Grīziņkalna parka kultūras pieminekļa statusu un no tā izrietošos Nekustamā īpašuma izmantošanas ierobežojumus.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu