Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Ābols komentē Latvijas hokejistu smago spēli pret Poliju

Latvijas hokeja izlases spēlētājs Rodrigo Ābols (nr.18)
Latvijas hokeja izlases spēlētājs Rodrigo Ābols (nr.18) Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas hokejisti pasaules čempionāta pirmajā mačā pret Poliju bija gaidījuši, ka pretinieki vairāk spēlēs no aizsardzības, tomēr tā gluži neesot bijis, pēc uzvaras papildlaikā sacīja vienu vārtu autors Rodrigo Ābols.

Jau ziņots, ka Ābolam gūstot vārtus mazākumā un atdodot rezultatīvu piespēli papildlaikā kapteinim Kasparam Daugaviņam, Latvijas vīriešu hokeja izlase sestdien Ostravā pasaules čempionāta pirmajā spēlē ar rezultātu 5:4 (0:1, 1:1, 3:2, 1:0) uzvarēja Polijas valstsvienību, kas elites divīzijā startē pirmo reizi kopš 2002.gada.

"Viņi iznāca pārliecinoši," pretiniekus raksturoja Latvijas izlases labākais spēlētājs mačā Ābols. "Varbūt mēs gaidījām, ka viņi mazliet vairāk atkāpsies, taču tā nebija. Savukārt mēs pirmās 40 minūtes spēlējām pārāk krampīgi."

Ābols arī pastāstīja, ka Latvijas izlasei mača lielāko daļu neizdevās iegūt pārsvaru, jo bija pārāk daudz kļūdu. "Visu laiku pazaudējām ripas uz zilās līnijas, pretiniekiem bija trīs pret divi izgājieni. Tās nav ikdienišķas lietas mūsu hokejā un to mēs dzēsīsim ārā," skaidroja uzbrucējs.

"Nevar teikt, ka mēs nespēlējām pirmajā un otrajā periodā. Vienkārši mēs nebijām vienoti," uz spēli atskatījās Ābols. "Bija liels enerģijas patēriņš uz liekām situācijām. Trešajā periodā jau spēlējām tuvāk viens otram, mazliet kopīgāk un līdz to parādījās vārtu gūšanas momenti.

Tikmēr par epizodi, kurā viņš netīšām iesita tiesnesim, Ābols sacīja, ka tā neesot vēlējies un 100 reizes uzreiz un 100 reizes pēc tam atvainojies arbitram. "Redzēs, kas notiks tālāk," par iespējamo sodu sacīja latviešu uzbrucējs.

Nākamajā mačā svētdien Latvijas izlases pretinieki būs francūžī, kas pirmajā mačā ar 1:3 zaudēja Kazahstānai, ar kuru būs jāspēlē 14.maijā. Pēc tam Latvijas izlase 15.maijā tiksies ar Vāciju, 18.maijā - ar Zviedriju, 19.maijā - ar Slovākiju, bet noslēdzošajā grupas spēlē 21.maijā latvieši spēkosies ar ASV hokejistiem, kurus pērn pārspēja cīņā par bronzas godalgām.

Šogad pasaules čempionāts Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā norisinās no 10. līdz 26.maijam

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu