Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Latvijas U-19 florbolistes pasaules čempionātā ierindojas devītajā vietā

Foto: Latvijas Florbola savienība/"Facebook"

Latvijas U-19 sieviešu florbola izlase svētdien Lahti pasaules čempionātā izcīnīja devīto vietu.

Latvija ar 6:2 (2:0, 1:1, 3:1) pārspēja Vācijas vienaudzes.

Līdz 32.minūtei Latvijas florbolistes ar Martas Drilles, Martas Rekes un Elīnas Dīces gūtajiem vārtiem panāca 3:0, pretinieces mača turpinājumā tuvāk par divu vārtu starpību nepielaižot.

Vēl vārtus guva Loreta Nemiro un Sanija Ramona Ābeltiņa, bet punktu mačam 23 sekundes pirms tā beigām vairākumā pielika Drille.

Dīce sakrāja trīs (1+2) rezultativitātes punktus, bet Madlēna Rozīte maču beidza ar divām rezultatīvām piespēlēm.

Vācijas izlasē vārtus guva Emīlija Renca vairākumā un Svenja Klingere.

Latvijas izlasē par labāko tika atzīta vārtsardze Allana Kolosova, kura atvairīja 15 no 17 metieniem, bet Vācijas izlasē - vienreiz rezultatīvi piespēlējusī Lara Šūberte.

Freja fon Vangenheima Vācijas izlases vārtos atvairīja 12 no 18 metieniem.

Latvietes A grupā ar 1:8 piekāpās vienaudzēm no Šveices, ar 3:8 zaudēja slovākietēm un ar 2:16 - čehietēm. Vācija C grupā ar 12:1 pārspēja Austrāliju, ar 3:1 pārspēja Jaunzēlandi, ar 9:1 - Singapūru un pēcspēles metienu sērijā ar 2:3 piekāpās Norvēģijai.

Sestdien Latvijas florbolistes pusfinālā par septīto līdz desmito vietu ar 4:5 piekāpās vienaudzēm no Dānijas.

Lindas Līces vadītajā Latvijas komandā bija iekļautas divas vārtsardzes, septiņas aizsardzes un 11 uzbrucējas. Visas florbolistes ikdienā spēlēja Latvijas čempionātā. Vislielākā pārstāvniecība (astoņas spēlētājas) bija Kocēnu komandai "Rubene", sešas florbolistes pārstāvēja Rīgas NND/RJTC, pa divām - "Irlavas"/"Tukuma" un Cēsu "Lekrings" klubus, bet pa vienai - "Ķekavas" un "Rīgas Lauvu" organizācijas.

Deviņas no sastāvā iekļautajām spēlētājām piedalījās arī iepriekšējā pasaules junioru čempionātā, kas 2022.gadā notika Polijā, bet sešas savus spēkus jau ir pārbaudījušas arī pieaugušo pasaules čempionāta līmenī.

Latvijas U-19 izlases sastāvs:

vārtsardzes - Allana Kolosova (NND/RJTC), Estere Elbrete (Kocēnu "Rubene");

aizsardzes - Viktorija Kovaļova, Beāte Žavnere (abas - NND/RJTC), Annija Dārta Dankfelde ("Ķekava"), Marta Drille (Kocēnu "Rubene"), Dārta Malkava, Katrīna Dārta Kārkliņa (abas - Cēsu "Lekrings"), Aleksa Adriana Alfere ("Irlava"/"Tukums");

uzbrucējas - Elīna Dīce, Marta Reke, Loreta Nemiro (visas - NND/RJTC), Paula Zālmane ("Irlava"/"Tukums"), Kristīne Andrējeva, Sanija Ramona Ābeltiņa, Madlēna Rozīte, Asnāte Pēlmane, Evelīna Caune, Jolanta Koziņeca (visas - Kocēnu "Rubene"), Patrīcija Kubuliņa ("Rīgas Lauvas").

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu