Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Nīderlandes raidorganizācija publicē paziņojumu par Eirovīzijas dalībnieka diskvalifikāciju

Foto: eurospaincom/"X"

Nīderlandes mākslinieks Josts Kleins šogad Eirovīzijas dziesmu konkursa lielajā finālā nepiedalīsies, vēstīts Eiropas Raidorganizāciju apvienības (EBU) oficiālajā paziņojumā. Nīderlandes radio un televīzijas raidorganizācija AVROTROS publicējusi paziņojumu.

"Pēc ceturtdienas uzstāšanās notika incidents. Pretēji skaidri noteiktiem nosacījumiem Josts tika nofilmēts, kad viņš tikko bija nokāpis no skatuves un viņam bija jāsteidzas uz zaļo zāli. Tajā brīdī Josts vairākkārt norādīja, ka nevēlas, lai viņu filmē. Tas netika ievērots.

Tas izraisīja draudīgu Josta kustību pret kameru. Josts nepieskārās operatorei. Par šo incidentu tika ziņots, pēc tam EBU un policija veica izmeklēšanu.

Vakar un šodien mēs plaši apspriedāmies ar EBU un ierosinājām vairākus risinājumus. Tomēr EBU joprojām ir nolēmusi diskvalificēt Jostu Kleinu. AVROTROS uzskata, ka sods ir ļoti bargs un nesamērīgs. Mēs iestājamies par labām manierēm - lai par to nerodas pārpratumi -, taču, mūsuprāt, izslēgšanas rīkojums nav samērīgs ar šo incidentu.

Mēs esam ļoti vīlušies un sarūgtināti par miljoniem līdzjutēju, kuri bija tik ļoti gaidījuši šo vakaru. Tas, ko Josts atnesa Nīderlandei un Eiropai, nedrīkstēja beigties šādā veidā."

Jau ziņots, ka 9. maijā Donam beidzot izdevās lauzt neveiksmju sēriju, iekļūstot Eirovīzijas finālā.

Video: Dons par savu sniegumu Eirovīzijas otrajā pusfinālā

Pēc rezultātu paziņošanas līdzjutēji un fani burtiski "uzspridzināja" internetu.

Emocionālo video no aizkulisēm pēc Eirovīzijas rezultātu paziņošanas, skaties zemāk!

Lūk, arī Dona priekšnesums vēlreiz!

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu