Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Bambie Thug pēdējā Eirovīzijas mēģinājumā nav tikuši uz skatuves

Foto: EirevisionPod/"X"

Sestdienas vakarā Malmē, Zviedrijā, notiks Eirovīzijas dziesmu konkursa fināls. ​Sestdienas pēcpusdienā, fināla pēdējā ģenerālmēģinājuma laikā, Īrijas uzlecošā zvaigzne - nebināra persona Bambie Thug uz skatuves neizgāja, vēsta ārvalstu mediji.

Viņi platformā "Instagram" paskaidroja, ka Bambie Thug uzskatīja, ka organizatoriem ir jāatrisina "steidzams jautājums".

Eiropas Raidorganizāciju apvienība (EBU), kas organizē Eirovīziju, problēmu "uztvēra nopietni un notiek sarunas par to, kā rīkoties", lasāms "Instagram" stāstā. Bambie Thug atvainojās saviem atbalstītājiem par neierašanos uz mēģinājumu un pauda cerību, ka Eirovīzijas finālā tomēr būs uz skatuves.

Īrijas sabiedriskā raidorganizācija RTE vēstīja, ka Bambie Thug aicināja organizatorus reaģēt uz komentāriem, kas izskanēja Izraēlas televīzijā pirms Īrijas priekšnesuma otrdienas pusfinālā. Tomēr, kā domājams, tas nav saistīts ar neierašanos uz mēģinājumu.

Bambie Thug kritizē Izraēlas dalību Eirovīzijā un aicina panākt pamieru Tuvajos Austrumos. Iepriekš Īrijas priekšnesumā bija jāmaina sākotnēji plānotais skatuves tēls, kas tika uzskatīts par propalestīnisku. EBU uzsver, ka konkursā ir aizliegta politisku uzskatu paušana.

Šā gada Eirovīzijā valda saspringa gaisotne, jo organizatori atļāva Izraēlas piedalīšanos. Konkursu pavada gan aicinājumi liegt Izraēlas dalību, gan plaši protesti palestīniešu atbalstam.

Jau ziņots, ka 9. maijā Donam beidzot izdevās lauzt neveiksmju sēriju, iekļūstot Eirovīzijas finālā.

Video: Dons par savu sniegumu Eirovīzijas otrajā pusfinālā

Pēc rezultātu paziņošanas līdzjutēji un fani burtiski "uzspridzināja" internetu.

Emocionālo video no aizkulisēm pēc Eirovīzijas rezultātu paziņošanas, skaties zemāk!

Lūk, arī Dona priekšnesums vēlreiz!

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu