Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Lūk, dalībnieku uzstāšanās secība Eirovīzijas finālā (1)

Foto: AFP/ Scanpix

Jau šovakar, 11. maijā, norisināsies 68. starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa fināls, kur uzstāsies arī Latvijas pārstāvis Dons. Īsi pirms fināla notikušas izmaiņas konkursa kārtībā –  lielajā finālā piedalīsies vien 25 dziesmas.

Jau vēstīts, ka fināla dienā Eirovīzijas rīkotāji paziņoja, ka no dalības finālā izslēgta Nīderlande.

Līdz ar to finālā par uzvaru sacentīsies 25 valstis – tai skaitā visas Baltijas valstis.

Uzstāšanās secībā tās būs: Zviedrija, Ukraina, Vācija, Luksemburga, Izraēla, Lietuva, Spānija, Igaunija, Īrija, Latvija, Grieķija, Apvienotā Karaliste, Norvēģija, Itālija, Serbija, Somija, Portugāle, Armēnija, Kipra, Šveice, Slovēnija, Horvātija, Gruzija, Francija, Austrija.

Nīderlandes diskvalifikācijas dēļ finālā stāsies spēkā šādi noteikumi:

Visi konkursa dalībnieki saglabās savu numuru iepriekš izziņotajā rindas kārtībā. Dziesma ar 5. kārtas numuru nebūs iekļauta.

Žūrijas rezultāti, kas aprēķināti pēc otrā ģenerālmēģinājuma piektdien, 10. maijā, ir pārrēķināti tā, ka Nīderlande nesaņems punktus. Tāpēc visiem žūrijas locekļiem visas dziesmas jānovērtē no 1. līdz 26. vietai. Piemēram, ja kādas valsts nacionālā žūrija Nīderlandi ierindoja 9. vietā, dziesma, kas ierindota 10. vietā, tagad ir 9. vietā un saņems 2 punktus, bet dziesma, kas iepriekš bija 11. vietā, tagad ir 10. vietā un saņems 1 punktu.

Skatītāji Nīderlandei punktus nepiešķirs.

Nīderlandes skatītāji joprojām drīkstēs balsot lielajā finālā, un Nīderlandes žūrijas rezultāti joprojām ir spēkā.

EBU informēs visus telekomunikāciju partnerus, ka Nīderlande vairs nepiedalās, un centīsies bloķēt iespēju balsot par dziesmu ar 5. numuru. Organizatori lūdz nevienu nemēģināt balsot par 5. dziesmu. 

Nīderlande netiks parādīta rezultātu tabulā.

Jau vēstījām, ka Donam beidzot izdevās lauzt neveiksmju sēriju, iekļūstot finālā!

Ko Dons teica, uzzinot to, ka ticis finālā? Skaties video!

Ceturtdien, 9. maijā, apkopojot skatītāju balsojuma rezultātus, noskaidrojās otrā pusfināla 10 finālisti – Latvija, Austrija, Nīderlande, Norvēģija, Izraēla, Grieķija, Igaunija, Šveice, Gruzija un Armēnija.

Finālisti tika saukti jauktā secībā. 

Foto: Eirovīzijas otrais pusfināls

VIDEO: Dona priekšnesums uz Eirovīzijas lielās skatuves

Pirmajā Eirovīzijas pusfinālā tapa zināms, ka finālā iekļuva Serbija, Portugāle, Slovēnija, Ukraina, Lietuva, Somija, Kipra, Horvātija, Īrija un Luksemburga.

Eirovīzijas uzvarētājs tiks noskaidrots jau šovakar, lielajā finālā!

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu