Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Nīderlandes pārstāvis diskvalificēts no dalības Eirovīzijā (1)

Josts Kleins.
Josts Kleins. Foto: AP/Scanpix

Nīderlandes mākslinieks Josts Kleins šogad Eirovīzijas dziesmu konkursa lielajā finālā nepiedalīsies, vēstīts Eiropas Raidorganizāciju apvienības (EBU) oficiālajā paziņojumā.

"Zviedrijas policija ir izmeklējusi sūdzību, ko iesniegusi tehniskās komandas locekle par incidentu pēc mūziķa uzstāšanās 9. maija vakara pusfinālā. Kamēr norit tiesas process, nebūtu pieņemami, ka viņš turpina dalību konkursā," raksta pasākuma rīkotāji.

"Mēs vēlamies viest skaidrību, ka pretēji dažu plašsaziņas līdzekļu ziņojumiem un sociālo mediju spekulācijām šajā incidentā nebija iesaistīts neviens cits izpildītājs vai delegācijas loceklis.

Mēs saglabājam nulles tolerances politiku pret neatbilstošu uzvedību mūsu pasākumā un esam apņēmības pilni nodrošināt drošu un saticīgu darba vidi visiem konkursa darbiniekiem.

Ņemot vērā iepriekš minēto, Josta Kleina uzvedība pret komandas locekli tiek uzskatīta par konkursa noteikumu pārkāpumu.

68. Eirovīzijas dziesmu konkursa lielajā finālā būs dzirdamas 25 dziesmas," raksta EBU.

"Apollo.lv" jau vēstīja, ka Nīderlandes mākslinieks Josts Kleins nepiedalījās 10. maijā paredzētajā Eirovīzijas dziesmu konkursa fināla mēģinājumā iepriekš oficiāli neatklāta "incidenta" dēļ.

Zviedrijas raidorganizācija SVT ziņoja, ka 9. maijā notikusi fiziska konfrontācija starp Kleinu un kādu fotogrāfu. Notikušo izmeklē Zviedrijas policija, ziņo "Eurovision World".

Kleinu nopratinājusi Zviedrijas policija. Likumsargi atklāj, ka Kleins tiek turēts aizdomās par "pretlikumīgiem draudiem", kas 9. maijā vakarā izskanējuši Malmes arēnā.

Policija ziņo, ka Kleins tika nopratināts 10. maijā vēlu vakarā. Nopratināta arī sūdzības iesniedzēja. Šobrīd lieta nodota prokuratūrai, kur noteiks, kas ar to notiks. Lietas atrisināšana var ilgt nedēļas.

Šodien notika tikšanās starp Nīderlandes raidorganizācijām NOS un AVROTROS un Eiropas Raidorganizāciju apvienību (EBU) par Kleina turpmāko dalību konkursā.

Jau ziņots, ka 9. maijā Donam beidzot izdevās lauzt neveiksmju sēriju, iekļūstot Eirovīzijas finālā.

Video: Dons par savu sniegumu Eirovīzijas otrajā pusfinālā

Pēc rezultātu paziņošanas līdzjutēji un fani burtiski "uzspridzināja" internetu.

Emocionālo video no aizkulisēm pēc Eirovīzijas rezultātu paziņošanas, skaties zemāk!

Lūk, arī Dona priekšnesums vēlreiz!

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu