Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Plūdos Afganistānas ziemeļos gājuši bojā 62 cilvēki

Foto: AP/Scanpix

Afganistānas ziemeļos piektdien izcēlās plūdi, kuros gājuši bojā vismaz 62 cilvēki - galvenokārt sievietes un bērni, paziņoja amatpersona.

Plūdus izraisīja stipras sezonālas lietusgāzes, un iedzīvotāji nebija gatavi pēkšņām ūdens straumēm, sacīja katastrofu pārvaldības dienesta amatpersona Baglanas provincē.

"Mirušo skaits šodienas plūdos Baglanas provincē ir pieaudzis līdz 62 cilvēkiem," paziņoja provinces dabas katastrofu pārvaldības departamenta vadītājs Hedajatulla Hamdards.

Viņš atzina, ka upuru skaits "iespējams, pieaugs", un piebilda, ka daudzos provinces apriņķos viegls lietus turpinājies arī naktī.

Ārkārtas situāciju darbinieki "meklē iespējamos upurus dubļos un gruvešos, un viņiem palīdz drošības spēki no nacionālās armijas un policijas", sacīja Hamdards.

Cilvēkiem, kas zaudējuši savas mājas, ir sagādātas desmitiem telšu, segas un pārtika.

Kopš aprīļa vidus plūdi ir prasījuši ap 100 cilvēku dzīvību 10 Afganistānas provincēs. Valstī, kur 80% iedzīvotāju ir atkarīgi no lauksaimniecības, lai izdzīvotu, ir applūdušas lauksaimniecības zemes.

Lietusgāzes piektdien nodarīja smagus postījumus arī Badahšanas provincē valsts ziemeļaustrumos un Goras provincē valsts vidienē.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu