Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Vītoliņš Latvijas "sausajā" zaudējumā Norvēģijai vaino vēlmi pārāk skaisti izspēlēt vārtu guvumus (1)

Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Harijs Vītoliņš
Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Harijs Vītoliņš Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas hokejistiem piektdien pārbaudes mačā neizdevās gūt vārtus, jo spēlētāji vēlējās pārāk skaisti izspēlēt līdz tukšiem vārtiem, pēc zaudējuma secināja izlases galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Jau ziņots, ka Latvijas vīriešu hokeja izlase piektdien Rīgā priekšpēdējā pārbaudes spēlē pirms pasaules čempionāta ar rezultātu 0:1 (0:0, 0:0, 0:0, 0:1) papildlaikā zaudēja Norvēģijai.

"Bija saraustīta spēle. Puiši cīnījās un reizēm bija pārāk emocionāli, taču tam visam vajag iziet cauri. Momenti bija, iespējams, vajadzēja nospēlēt vienkāršāk. Ticu, ka mūs gaida uzvaras," pēcspēles preses konferencē teica Vītoliņš.

"Bija daži momenti, kuros varējām mest un iet pēc atlēkušās ripas, taču centāmies izspēlēt līdz tukšiem vārtiem. Reizēm vienkāršība ir labāka, nekā skaista izspēle," secināja treneris.

Sastāva izvēle sestdienas mačam tiks veikta spēles dienā, jo jāgūst skaidrība par mikrotraumām dažiem spēlētājiem. Jau tagad zināms, ka šonedēļ Zviedrijas čempiontitulu izcīnījušais uzbrucējs Mārtiņš Dzierkals dienu pēc pievienošanās izlasei dosies laukumā.

Iepriekšējās spēlēs Latvijas hokejisti mājās divreiz pēcspēles metienos ar 3:2 uzvarēja Austriju un divreiz ar 2:3 piekāpās somiem, bet izbraukumā ar 1:5 un 0:4 zaudēja Šveicei.

Norvēģi aprīlī sešās spēlēs ir svinējuši trīs uzvaras. Uz pusēm viesos ir dalīti punkti ar Dāniju (1:3, 3:2), bet divreiz zaudēts ungāriem (1:2, 2:3). Pēc tam savā laukumā ar 4:3 un 2:1 pagarinājumā tika pieveikti dāņi.

Sestdien, plkst.16, komandas "Arēnā Rīga" tiksies atkārtoti.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu