VIDEO "Tā ir krāpšana." Šoferi sanikno auto tirgotāju izvēle neatklāt patiesos nobraukumus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: aldorado/Shutterstock

TV3 raidījuma "Bez Tabu" skatītājs Artis, lietoto automašīnu portālos meklējot sev jaunu spēkratu, konstatējis nepatīkamu tendenci – tirgotāji bieži vien neatklāj patieso automašīnas nobraukumu.

Arta nolūkotajai "Volvo V60" automašīnai ar pirmās reģistrācijas datumu ārzemēs 2014. gadā pēc Latvijā veiktās tehniskās apskates fiksēts gandrīz 270 000 kilometru liels nobraukums. Taču odometra rādītāji ārvalstīs liecina, ka 2023. gada 18. novembrī fiksēts teju 425 000 kilometru liels nobraukums.

"Un tad intereses pēc… nu, kā, intereses pēc. Sporta pēc sāku ar kaut kādu regularitāti paskatīties tās automašīnas. Un – daudz tādu. Manuprāt, būtībā, ja konstatēts tiek šāds te fakts, vai nu vajadzētu anulēt, pieņemsim, uzlīmi, vai vienkārši neizsniegt, ja tā ir automašīnas pirmā reģistrācija [Latvijā]. Jebkurā gadījumā tā ir krāpšana. Tā ir krāpšana," uzsver Artis. 

Šādu tendenci uzsver arī Latvijas Auto asociācija. Tās pārstāvji piebilst, ka ir nepieciešams stingrāks regulējums, lai izskaustu šo praksi. 

Video: "Bez tabu" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu