Uz Krievijas-Igaunijas robežas izveidojas četru stundu gara "dzīvā rinda" (16)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: НИАР ГРАНИЦА ИВАНГОРОД-НАРВА/Telegram

Maijam esot tikai akmens metiena attālumā, vairāki Krievijas iedzīvotāji izdomājuši labos laikapstākļus un maija sākuma svētku dienas izmantot, lai apciemotu radus vai paviesotos Eiropā. Tā kā Ļeņingradas apgabala robežpunkts ir slēgts automašīnām, uz robežas veidojas milzīga "dzīvā rinda", kas bija īpaši gara 27. aprīlī, vēsta Igaunijas laikraksts "Postimees".

Sociālajos tīklos 27. aprīlī aktīvi tika apspriesta situācija robežpunktā Ivangorodā. Lietotāji savā starpā dalījās ar fotogrāfijām un video no desmitiem cilvēku garās rindas no Krievijas uz Igauniju.

Grupā "Narva-Ivangorod robeža" Natālija dalījusies ar ierakstu, kurā stāsta, ka sestdien uz Krievijas robežas Ivangorodā valdīja juceklis.

"Krievi steidzās apciemot savus radus Igaunijā uz maija brīvdienām, plus sestdiena... Četras ar pusi stundas stāvējām kājās zem klajas debess. Gaidīšanas laikā cilvēki sarunājās un iepazinās," viņa raksta.

"Daži mūsu autobusa pasažieri nokavēja pēdējo lidmašīnu no Tallinas uz Helsinkiem un attiecīgi arī rīta lidmašīnu no Helsinkiem uz Barselonu. Sākumā izmisīgi meklējām citas iespējas nokļūt Somijas galvaspilsētā, taču neko neatradām un samierinājāmies ar neizbēgamo."

Pēc viņas teiktā, gaidot rindā, novēroti aizdomīgi cilvēki, kuri pavadījuši dažādus ceļotājus uz robežsardzes māju ārpus rindas kārtības.

"Izrādījās, ka viltīgie biedri no Ivangorodas tirgo vietas rindā. Bet vīrietis aiz manis izsauca policiju un atklāja viņu shēmu," stāstu turpina Natālija.

"Uz beigām rinda kļuva mežonīgāka un nežēlīgāka, neļaujot cilvēkiem ar bērniem tikt uz priekšu. Bet mēs apžēlojām vienu ģimeni ar ratiņiem un palaidām pirms mums.

Labi, ka paveicās ar laikapstākļiem un lietus nebija, citādi visi būtu izmirkuši līdz ādai. Sākumā sildīja saule, bet pēc tam iestājās vakara vēsums. Priecājos, ka kājās ziemas zābaki – kājas bija ne tikai nogurušas, bet arī šausmīgi notirpa."

Natālija ar "LuxExpress" autobusu izbrauca no Sanktpēterburgas pulksten 12.45, un, kad viņai izdevās šķērsot robežu un nokļūt Petrovskas laukumā Narvā, kur viņiem vajadzēja iekāpt nākošajā transportā, izrādījās, ka viņu autobuss jau bija aizbraucis ar pasažieriem, kuriem ātrāk izdevās šķērsot robežu.

"Mūs paņēma cits "LuxExpress". Gaidījām, kamēr autobusā visas vietas būs aizpildītas. Tālāk ceļā devāmies 21.30. Attiecīgi Tallinā ieradāmies ap pusnakti," viņa noslēdza savu stāstu.

Kopš šī gada 1. februāra robežšķērsošanas punkts Narvā ir slēgts transportlīdzekļu satiksmei, taču saglabāta iespēja Igaunijas-Krievijas robežu šķērsot kājām.

Igaunija slēgusi robežšķērsošanas punktu transportlīdzekļiem saistībā ar Krievijas lēmumu sākt darbu pie robežpunkta rekonstrukcijas Ivangorodā. Paredzams, ka Narvas-Ivangorodas robežšķērsošanas punkts transportlīdzekļiem paliks slēgts līdz 2025. gada beigām.

Autobusu satiksme starp Igauniju un Krieviju caur Narvu nav pārtraukta, bet pasažieriem robeža jāšķērso kājām un jāpārsēžas citā autobusā robežas otrā pusē.

Komentāri (16)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu