Krievija veikusi masīvu raķešu uzbrukumu Ukrainai

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Gerashchenko_en/"X"

Krievija naktī uz sestdienu apšaudījusi enerģētikas objektus Dņipropetrovskas, Ivano-Frankivskas un Ļvivas apgabalos, sabojājot iekārtas, pavēstīja Ukrainas enerģētikas ministrs Hermans Haluščenko.

Ukrainas energouzņēmums DTEK paziņoja, ka uzbrukumos nodarīti postījumi četrām termoelektrostacijām (TEC), cietuši arī cilvēki.

DTEK norādīja, ka Krievija kopš pilna mēroga iebrukuma sākuma apšaudījusi uzņēmuma TEC vismaz 170 reizes.

Krievijas spēki naktī veica uzbrukumu Ukrainai ar stratēģiskajiem bumbvedējiem Tu-95 un raķetēm "Kinžal". Ap plkst.4 no rīta trauksme tika izsludināta lielākajā daļā Ukrainas apgabalu. Gaisa spēki ziņoja arī par ienaidnieka raķešu palaišanu, kas mainīja trajektoriju.

Uzbrukuma laikā Harkivā raķete gandrīz trāpīja slimnīcā, tur atradās vairāk nekā tūkstotis cilvēku.

"Par laimi, raķetes trāpīja zemē, nevis medicīnas centra ēkām - citādi grūti iedomāties bojāgājušo un ievainoto skaitu. Ir viens viegli ievainots cilvēks," pavēstīja pilsētas mērs Ihors Terehovs.

Sprādziena vilnis izsita logus, sabojāja jumtus, elektrolīnijas, ūdensvadus un citas inženierkomunikācijas.

Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā līdz sestdienas rītam sasnieguši 465 054 karavīrus, ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs.

Saskaņā ar ģenerālštāba datiem diennakts laikā iznīcināti 1124 iebrucēji.

Kopš atkārtotā iebrukuma sākuma 2022.gada 24.februārī Krievija zaudējusi 7268 tankus, 13 971 bruņutransportieri, 11 905 lielgabalus un mīnmetējus, 1049 daudzlādiņu reaktīvās iekārtas, 775 zenītartilērijas iekārtas, 348 lidmašīnas, 325 helikopterus, 9485 bezpilota lidaparātus, 2124 spārnotās raķetes, 26 kuģus un ātrlaivas, vienu zemūdeni, 16 019 automobiļus un autocisternas, kā arī 1968 specializētās tehnikas vienības.

Krievijas zaudējumu apmērs tiek precizēts, jo informācijas ieguvi traucē karadarbība.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu