FOTO Valsts prezidents apciemojis Freibergu pāri viņu lauku mājās Īvandē

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: edgarsrinkevics/Instagram

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs aizvadītajās brīvdienās apraudzījis eksprezidenti Vairu Vīķi-Freibergu ar kungu Imantu Freibergu viņu lauku īpašumā Īvandē.

Jau vēstījām, ka marta izskaņā tapa zināms, ka Vīķe-Freiberga ar vīru spiesti uz laiku pamest Rīgu. Tam par iemeslu ir problēmas esošajā dzīvesvietā. Brīvības ielas namā, kur Rīgā mīt Freibergu ģimene, sabojājies lifts. Remontdarbi varētu ilgt apmēram trīs mēnešus, kuru laikā Freibergu pāris lēma doties uz savu īpašumu laukos, lai nodotos ne tikai dabas baudīšanai, bet arī rakstudarbiem.

Kā abiem laukos klājas, aizvadītajā sestdienā devās apraudzīt Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs. "Paldies prezidentei Vairai Vīķes-Freibergas kundzei un Imantam Freiberga kungam, Mura kungam un Bellas jaunkundzei par sirsnīgo uzņemšanu un jaukām sarunām Īvandē!" atgriezies Rīgā, par ciemošanos pateicās Rinkēvičs.

Bijusī prezidente un esošais prezidents kopā ar pavadoņiem, kuriem priekšgalā bija kaķis Muris, devās pastaigā pa apkaimi – ārpus pagalma, gar mežmalu, pļavām, līdz dīķim. Freibergu pārim pastaigu drošāku un sportiskāku darīja līdzpaņemtās nūjas.

Pateicoties Rinkēviča apciemojumam, bija iespēja mazliet ieskatīties, kā iekārtota Freibergu lauku māja.

Īpašumu Kuldīgas rajona Īvandes pagastā eksprezidente iegādājās 2007. gadā.

Vairāk lasiet izdevuma "Kas Jauns" 23. aprīļa numurā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu