"Tā bija Tomasa izvēle." Ieva Ilvesa pirmo reizi pastāsta par šķiršanos no vīra (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Evija Trifanova/LETA

Īsi pirms pērnajiem Ziemassvētkiem latviešu diplomāte Ieva Ilvesa paziņoja, ka izjukusi viņas un bijušā Igaunijas prezidenta Tomasa Hendrika Ilvesa laulība. Sarunā ar izdevumu "Ieva" viņa pirmo reizi runā par šķiršanos. 

Nevar noliegt, ka paziņojums par laulības šķiršanu decembrī bija negaidīts. Ilvesa par šķiršanos paziņoja vietnē "Facebook". 

Kas īsti notika? "Nav viegli par to runāt, un daudz ko negribas publiski apspriest. Mēs neatradām motivāciju atrisināt savas jau gadiem zināmās problēmas. Varbūt arī darbs Ukrainā no manis prasīja milzīgus resursus, un es nevarēju atrast laiku visiem, lai visi justos laimīgi. Varbūt tas bija pēdējais piliens? Skaidrs, ka šī ir tikai mana versija, un noteikti ir arī cita versija.

Bet ir skaidrs, ka šo gadu gaitā es tā arī neieguvu sev īstu laulības partneri.

Man liekas, ka es apprecējos ar prezidentu, un Tomass šajā laulībā visu mūžu arī palika prezidents. Tas, protams, ir tituls uz mūžu, bet man svarīgi, lai manā dzīvē būtu partneris. Tā man pietrūka daudzus gadus. Mēs par to daudz esam runājuši.

Mani raksturo spīts un ārprātīga izturība cauri gadiem, un es ļoti turējos, tāpēc fasāde no ārpuses izskatījās diezgan labi, un šis decembra paziņojums kādam varēja būt šoks. Man tas, protams, nebija šoks. Un tā bija Tomasa izvēle, tā nebija mana izvēle. Man bija apņēmība, izturība un ticība, ka varu izdarīt līdz galam un risinājums ir iespējams, ja cilvēki cenšas. Bet Tomass kādā brīdi izlēma, ka nē. Tomasam likās, ka viņam ir arī citas iespējas, un viņam vajag brīvību, lai šīs citas iespējas izmantotu. Šajā pēdējā gadā notika arī daudzas lietas, kas man morāli nebija pieņemamas. Kādā brīdī es sapratu, ka tas nav īsti godīgi pret mani. Un es biju tā, kas devās uz tiesu, jo neatradām kopīgu izpratni par situāciju.

Laulība vēl nav šķirta, pašlaik iet diezgan smagi, un dažus jautājumus nāksies risināt tiesā. Es ceru, ka demokrātiskā sabiedrībā ir taisnīga tiesa.

Man pašai žēl, un zinu, ka sākums līdzinājās pasakai. Bet katram ir kādas robežas."

Jau vēstīts, ka Ilvess neilgi pēc šķiršanās sniedza interviju laikrakstam "Eesti Express", kurā dalījās pārdomās par neseno notikumu.

Atgādinām, ka Ieva un Tomass Ilvesi mija gredzenus 2016. gada 2. janvārī Igaunijā. Ilvesai ir trīs bērni, no tiem jaunākais - Hanss Hendriks - pasaulē nāca 2016. gada novembrī.

Vairāk lasiet izdevuma "Ieva" 24. aprīļa numurā.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu