Shēma, kā Francijas uzņēmums apkalpo Putina, Medvedeva un Šoigu lidmašīnas (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video.

Francijas uzņēmums PGA (ASV uzņēmuma "Astronics" meitasuzņēmums) turpina apkalpot Krievijas augsta ranga amatpersonu lidmašīnas arī pēc Krievijas karaspēka iebrukuma Ukrainā, neraugoties uz starptautiskajām sankcijām pret Krieviju, 21. aprīlī ziņoja Francijas laikraksts "Le Parisien", atsaucoties uz kādu bijušo uzņēmuma vadītāju.

Saskaņā ar laikraksta avota sniegto informāciju kopš kara sākuma PGA ir saņēmusi no četriem līdz pieciem miljoniem eiro par septiņu lidmašīnu apkalpošanu Krievijā (no 300 000 līdz pusotram miljonam eiro par katru līgumu).

Tiek norādīts, ka tās ir Krievijas prezidenta Vladimira Putina, aizsardzības ministra Sergeja Šoigu, Drošības padomes vadītāja vietnieka Dmitrija Medvedeva un divu FSB lidmašīnu lidojumiem.

Uzņēmums nosūtījis detaļas uz Maskavu caur Armēniju un veica maksājumus caur Dubaiju, norādīja avots.

Pēc viņa teiktā, piegādes tika veiktas slepeni.

Krievijas varas iestādes 2023. gada decembrī, pēc avota teiktā, pasūtīja nepieciešamo aprīkojumu Vladimira Putina lidmašīnai viena miljona eiro vērtībā, un piegādes bija paredzētas 2024. gadā.

Nav skaidrs, kādas tieši sistēmas PGA piegādāja Krievijas lidmašīnām. Uzņēmuma tīmekļa vietnē norādīts, ka tas piegādā sakaru sistēmas, salona vadības un apgaismojuma sistēmas. Tīmekļa vietnē arī norādīts, ka uzņēmuma klientu atbalsta biroji atrodas Francijā, Amerikas Savienotajās Valstīs un Krievijā.

"Fortune" ziņo, ka Putina kolekcijā esot vairāk nekā 700 automašīnas, kā arī 58 lidaparāti - lidmašīnas un helikopteri. Šeit ir jāizceļ viena ārkārtīgi īpaša lidmašīna, kuru sauc "The Flying Kremlin" jeb "Lidojošais Kremlis" - tās vērtība ir 716 miljoni dolāru jeb 659 miljoni eiro.

Taču šīs lidaparāts ir īpatnējs ar to, ka tajā ir tualete, kas ir veidota no zelta. Tas gan nav nekāds pārsteigums, jo Putins pazīstams ar izšķērdīgu gaumi.

Un, lai balansētu savu varu gan uz zemes, gan gaisā, gan ūdenī - Putina īpašumā ir arī 100 miljonus dolārus jeb 92 miljonus eiro vērta megajahta, ko projektējis kodolzemūdeņu būvētājs no Krievijas flotes.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu