Laikraksts: Kadirovs ir smagi slims. Diagnoze – aizkuņģa dziedzera šūnu nekroze (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: NEXTA/"X"

Čečenijas apgabala diktators Ramzans Kadirovs ir smagi slims – viņam diagnosticēta aizkuņģa dziedzera šūnu nekroze, norādīts "Novaya Gazeta Europe" pētnieciskajā rakstā.

Laikraksts apgalvo, ka ārsti Kadirovam šo slimību konstatēja 2019. gada janvārī. Tajā pašā gadā Kadirovs zaudēja daudz svara, kas ir pirmais simptoms šai diagnozei.

2020. gada vasarā Čečenijas vadonis inficējās ar Covid-19. Žurnālisti atzīmē, ka 2022. gada pavasarī Kadirova veselība sāka strauji pasliktināties.

"(..) Viņam radās briesmīgs elpas trūkums, viņš sāka runāt ar grūtībām, staigāt lēni, ģērbties pārāk silti Čečenijas klimatam," norādīts rakstā.

Laikraksts vēsta, ka Kadirovu gatavojas nomainīt Čečenijas speciālās vienības "Ahmat" komandieris Apti Alaudinovs.

Pērnā gada jūlijā Čečenijas vietvaldis Ramzans Kadirovs publicējis video, kurā redzams kopā ar savu brālēnu, Krievijas Valsts domes deputātu Adamu Delihmanovu. Pirms tam sociālajos tīklos izplatījās baumas, ka Kadirovs esot smagi slims, savukārt Delihmanovs - smagi ievainots vai miris.

Kadirovs un Delihmanovs video sēž pie galda un dzer tēju. Delihmanovs parāda mobilā telefona ekrānu, kurā redzams laiks un datums - 2.jūlijs plkst. 20:47.

"Suņi rej, karavāna iet tālāk," Kadirovs komentē "visādas tenkas".

"Dzīve vispār ir interesanta tad, kad ir īsa. Tāpēc ilgi dzīvot mēs nemaz negribam. Dzīvosim īsi, bet vērtīgi," paziņo Kadirovs.

Delihmanovs vēlāk pārpublicēja video savā "Telegram" kanālā, norādot, ka Kadirovs esot "pavisam vesels un enerģisks, aktīvi nodarbojas ar sportu".

Čečenu opozīcijas blogeris Tumso Abdurahmanovs iepriekš bija apgalvojis, ka Kadirovam esot ļoti nopietnas veselības problēmas.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu