Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

"Ja pelni divus tūkstošus uz rokas – tu esi neveiksminieks!" Tiktokeris Lauris ar saviem izteikumiem sadusmo ļaudis (30)

Foto: Ekrānuzņēmums no "TikTok" video

Sociālajos tīklos sašutumu izraisījis fitnesa treneris un tiktokeris Lauris Mičulis, kurš visai skarbi izteicies par vīriešu algām.

Vietnē "TikTok" viņš publiskoja video, kurā norādīja, ka 25 gados pelnīt divus vai trīs tūkstošus uz rokas esot "tīri forši".

"Bet, ja tu esi 35 gadus vecs vīrietis un pelni divus vai trīs tūkstošus uz rokas, paliek jau mazliet savādi. Tātad, 35 gadi, visdrīzāk tev jāuztur vēl ģimene, un tu pelni divus tūkstošus uz rokas, jautājums - ko tu dari?

Ģimeni uzturēt ar diviem tūkstošiem ir nabadzība, manuprāt!

Vai vēl labāk, tev ir 40 gadi, tu esi savas dzīves topā un pelni divus tūkstošus uz rokas - ko tu darīji visu dzīvi? 18-gadīgi džeki, maucot noliktavās, pelna divus tūkstošus uz rokas. Manuprāt, tu esi neveiksminieks," uzskata Lauris. 

Viņš piebilda, ka saprot, ka visi līdz miljonam netiks. "Bet normālam vīrietim nesasniegt piecus tūkstošus uz rokas mēnesī - tā nedaudz skarbi!"

Viņaprāt, nopelnīt divus vai trīs tūkstošus Latvijā varot jebkurš jaunietis, tomēr esot svarīgi sevi pilnveidot un "jāgrib" pelnīt vairāk.

@fitnesakanals Replying to @Renārs ♬ original sound - Labākais Fitnesa Kanāls

Šādi paziņojumi izbrīnīja un pat aizvainoja lielu daļu Mičuļa sekotāju, kuri norādīja, ka viss neesot tik vienkārši.

"Būtu jau super, ja pelnītu piecus tūkstošus mēnesī, bet realitātē tā ir neiespējamā misija lielai daļai Latvijas vīriešu, jo algotā darbā maksā tik, cik maksā. Un nevajag teikt, ka visi var; visi nevar," tā norādīja sieviete vārdā Kristīne. 

Vēl kāds Mičulim pajautāja, ka pēc viņa loģikas tad sanākot, ka 80% Latvijas vīriešu esot neveiksminieki, uz ko tiktokeris atbildēja: "Pareizi!"

Cits savukārt jautāja, cik tad ilgi Lauris pats pelna tādu naudu, uz ko saņēma lakonisku atbildi: "Ilgi." Tāpat viņš piebilda, ka pelna vairāk par pieciem tūkstošiem eiro mēnesī.

"Sanāk, ka Latvijas prezidents nav sasniedzis mērķi," rakstīja kāds komentētājs.

"Švaki būt prezidentam un pelnīt tā kā labs frizieris," atbildēja Mičulis.

"Skolotāji, ugunsdzēsēji, policisti, karavīri… neveiksminieki?" retoriski pavaicāja rakstniece Inga Grencberga.

"Visi esam neveiksminieki un bomži!", "Kas tie par murgiem...", "Kas darīs darbu, kurā nevar nopelnīt piecus tūkstošus?", "Aizgāja auzas!", "Dzīvo pasaku pasaulē..." – bija daži no teju 300 komentāriem, kas lasāmi pie video.

Mičulis gan palika pie sava, ka tās visas ir tikai "neveiksminieku atrunas".

Šādus izteikumus raidījumā “360TV ZIŅneši” komentēja arī RSU Psihosomatiskās medicīnas un psihoterapijas klīnikas ārsts psihoterapeits Ernests Pūliņš-Cinis. 

"Vislielāko iespaidu influenceri atstāj uz tiem cilvēkiem, kuriem nav sava nostāja un viedoklis tā līdz galam noformējies. Un, ja mēs domājam, ka mums liela daļa vīriešu ir ar pazeminātu pašvērtējumu, tad šāds influenceris var viņiem diezgan būtiski ietekmēt pašsajūtu. Šeit svarīgi arī nošķirt, ka tas neizraisīs depresijas vai trauksmes traucējumus, tas pasliktinās pašsajūtu. Tas, ka cilvēks ir kaut kādā ziņā ievainojams ar šādu komentāru, tā ir paša cilvēka personības iezīme, ka viņam ir pazemināts pašvērtējums. Un šādi influencera izteikumi tiešām nepalīdz veidot plašu vīrieša tēlu," tā ārsts psihoteapeits.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu