Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Ieva, kura augusi kristīgā vidē un bijusi precēta ar vīrieti, atklāj, kā apzinājusies savu biseksualitāti

Foto: Publicitātes foto

Biseksuāla sieviete, “Neons” līdzdibinātāja Ieva Feldmane raidījumā "Zilonis studijā" pastāstīja par savu seksuālo orientāciju un saviem identitātes meklējumiem.

"Biseksualitāte nozīmē pievilcību pret savu un citiem dzimumiem. Tas nenozīmē vīrieši un sievietes vai kaut kas tamlīdzīgs. Man kā biseksuālai sievietei ir pievilcība nevis tikai pret vīriešiem, bet arī sievietēm, arī nebinārām personām."

Ieva bija precējusies ar vīrieti, ar kuru bija attiecībās vairāk nekā 10 gadus. "Man ir bijusi pievilcība pret mana dzimuma pārstāvēm diezgan ilgu laiku pirms tām attiecībām. Es teiktu, ka pubertātes laikā es sajutu sevī šo, ka man ir pievilcība arī pret sievietēm."

"Es gāju katoļu skolā, es esmu uzaugusi ļoti kristīgā, reliģiozā vidē, ļoti konservatīvā vidē. Man pašai ir bijuši homofobiski uzskati manā dzīves laikā. [..] Bet biseksuālu cilvēku reprezentācija Latvijā joprojām īsti nav. Un tieši tāpēc es esmu atvērta par to, jo mani salīdzinoši nekas neapdraud," tā sieviete.

Ieva piebilda, ka tajā vecumā nav apzinājusies savas sajūtas un nav sapratusi, kā tās definēt. "Protams, man pubertātes vecumā bija tas brīdis, kad man interese bija parādījusies, es sameklēju internetā seksualitātes testu. Bet cilvēkam, kurš ir ļoti pārliecināts un skaitās "norma" sabiedrībā, viņam pat tādi jautājumi nerodas. Un jau tad tajā testiņā parādījās, ka es esmu biseksuāla, bet es to noliedzu un nevarēju pieņemt, jo man apkārt nebija ne sabiedrības, ne draugu."

Sieviete norādīja, ka tas ir tikai mīts, ka biseksuāliem cilvēkiem patika pret dzimumiem ir attiecībā 50:50. 

"Es varu pateikt, cik daudz man ir bijušas attiecības ar tiem vai tiem, un jau tā pieredze ar katru cilvēku ir individuāla jau viendzimuma ietvaros, kur nu vēl dažādiem cilvēkiem," tā Ieva.

Raidījumā viņa apstiprināja, ka ar vīru laulībā bija pilnīgi monogāmās attiecībās. "Manas visas attiecības ir bijušas monogāmas."

Vairāk skaties raidījumā!

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu