Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Krievijas Centrālā vēlēšanu komisija iesaka neļaut Nadeždina reģistrāciju prezidenta "vēlēšanās" (3)

Boriss Nadeždins.
Boriss Nadeždins. Foto: Nadeždins/Telegram

Krievijas Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) nav reģistrējusi Borisu Nadeždinu kā kandidātu martā gaidāmajām prezidenta vēlēšanām. Tā politiķis paziņoja pēc kandidātu reģistrācijas komisijas sēdes. CVK gan norāda, ka līdz šim tikai ieteikusi neļaut Nadeždinam piedalīties vēlēšanās. Balsošana par reģistrācijas jautājumu vēl nav notikusi, vēsta "Meduza".

"Es nepiekrītu Centrālās vēlēšanu komisijas lēmumam. Es savācu vairāk nekā 200 tūkstošus parakstu no visas Krievijas. Vākšanu veicām atklāti un godīgi – visa pasaule vēroja rindas pie mūsu galvenās mītnes un parakstīšanās punktos.

Kandidēšana uz Valsts prezidenta amatu 2024. gadā ir manas dzīves svarīgākais politiskais lēmums. Es neatkāpjos no saviem nodomiem. Centrālās vēlēšanu komisijas lēmumu pārsūdzēšu Krievijas Federācijas Augstākajā tiesā," paziņojumā komentēja Nadeždins.

Kā norādīja CVK, darba grupa Nadeždina atbalstam savāca 104 734 parakstus. Komisija, pārbaudot 60 tūkstošus parakstu, par nederīgiem atzina 9147 parakstus, bet 95 587 paraksti tika atzīti par derīgiem.

CVK Nadeždina atbalstam parakstu lapās atrada 11 mirušu cilvēku parakstus. Vēl 858 parakstus par Nadeždinu CVK atzinusi par nederīgiem, pamatojoties uz Iekšlietu ministrijas atbildi.

Tikšanās laikā Nadeždins lūdza pārcelt jautājuma par viņa reģistrāciju izskatīšanas datumu uz 10. februāri, lai turpinātu parakstu pārbaudes procedūru.

"Šeit stāvu ne tikai es. Aiz manis stāv simtiem tūkstošu Krievijas pilsoņu, kuri man atstāja parakstus. [..] Pēc visām aptaujām esmu otrajā vietā aiz Putina. Tie ir desmitiem miljonu cilvēku, kuri vēlas balsot par mani. Un jūs man stāstāt par 11 mirušiem cilvēkiem un nepareiziem pasu datiem," tikšanās laikā sacīja politiķis.

CVK atteicās reģistrēt arī Krievijas komunistu līderi Sergeju Maļinkoviču viņa savākto parakstu nepilnību vai kļūdu dēļ. Viņš iesniedza 104 998 parakstus, no kuriem 8979 paraksti atzīti par nederīgiem.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu