Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Putins apgalvo, ka "IL-76" lidmašīnu notriekušas "Patriot" sistēmas raķetes (3)

Vladimirs Putins
Vladimirs Putins Foto: AP/Scanpix

Krievijas diktators Vladimirs Putins apgalvojis, ka militārās kravas lidmašīnu "IL-76" notriekušas ASV raķešu sistēmas "Patriot" palaistās raķetes, ziņo Krievijas neatkarīgais izdevums "Meduza". 

"Ir skaidrs, ka lidmašīnu notriekusi amerikāņu "Patriot" sistēma. Tā jau secinājuši eksperti," kādā sanāksmē teica Putins. Tāpat viņš atzīmēja, ka Krievija saistībā ar avāriju aicina sākt starptautisku izmeklēšanu. 

Viņš atzīmēja, ka Ukrainas bruņotie spēki, iespējams, lidmašīnu notriekuši nejauši. "Ukrainas bruņotie spēki notrieca mūsu lidmašīnu, kurā atradās 65 apmaiņai paredzēti karavīri. Jūs jautājāt, kāpēc viņi tā darīja. Es nezinu. Es nesaprotu," teica Putins.

Viņš piebilda, ka arī netīša lidmašīnas notriekšana uzskatāma par noziegumu.

Putins sacīja, ka Krievija negrasās pārtraukt karagūstekņu apmaiņu un krievu un ukraiņu ieslodzīto attiecība esot "viens pret 10". "Mums ir tūkstošiem, viņiem ir desmitiem, varbūt simtiem gūstekņu. Bet mēs joprojām atgriezīsim savus puišus, ja Ukrainas puse būs gatava un dos gatavības signālus," teica Putins. 

Kā ziņots, Krievijas Belgorodas apgabala Koročas rajonā trešdien avarējusi militārā transportlidmašīna "IL-76". Krievijas Aizsardzības ministrija apgalvo, ka lidmašīnu notrieca Ukrainas spēki un tajā atradās 65 Ukrainas militārpersonas apmaiņai, seši apkalpes locekļi un trīs Krievijas karavīri. Visi viņi gājuši bojā.

Vēl nav neatkarīgas informācijas par to, ko vedusi šī lidmašīna.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu