Sēžot pie svētku galda, Sāra kāri iecirta zobus mammas slavenajā ābolu pīrāgā un uzreiz saprata: kaut kas nav lāgā. Kāda garšas nianse, ko Sāra nespēja pat īsi formulēt, radīja aizdomas.
"Es ģimenē vienmēr esmu bijusi tā, kas visasāk uztver smakas un garšas, tāpēc nav brīnums, ka no visiem es vienīgā sajutu dīvaino pīrāga garšu," Sāra stāsta izdevumam "Newsweek".
Nokodusi pirmo kumosu, Sāra uzreiz pajautāja mammai, vai viņa kaut ko mainījusi pīrāga receptē. Varbūt izmantojusi citu garšvielu maisījumu? Pīrāga garšā bija kāda dīvaina nianse, tāda kā krīta piegarša vai kas tamlīdzīgs.
Mamma dievojās, ka visu darījusi kā parasti, un sākumā pat pasmējās par meitas aizdomu pilno izjautāšanu.
Pēc brīža mamma atzīmēja: ja tā labi padomā, varbūt rīvētais muskatrieksts bija mazliet salipis, bet citādi – nekādu izmaiņu cepšanas procesā.
Sāra bija šokā. Par to, ka muskatrieksts lielās devās ir indīgs, viņa bija dzirdējusi. Vēl lielākā šokā Sāra bija tad, kad pārbaudīja rīvētā muskatrieksta burciņu. Izrādās, lietošanas termiņš muskatriekstam bija beidzies jau pirms... 23 gadiem!