Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Madrides "Real" pagarina līgumu ar treneri Ančeloti

Karlo Ančeloti
Karlo Ančeloti Foto: EPA/Scanpix

Spānijas futbola čempionāta augstākās līgas klubs Madrides "Real" līdz 2026.gada jūnijam pagarinājis līgumu ar vienības galveno treneri Karlo Ančeloti, informē komanda.

Līgums pagarināts vairākus mēnešus pēc tam, kad parādījās informācija, ka 64 gadus vecais Ančeloti varētu pārņemt Brazīlijas izlases grožus.

Ančeloti pie "Real" stūres atgriezās 2021.gada vasarā.

Ančeloti "Real" vienību iepriekš vadīja divas sezonas no 2013. līdz 2015.gadam. Tieši viņa vadībā "Real" pēc 12 gadu pauzes atgriezās Eiropas čempiones tronī, triumfējot 2013./2014.gada sezonas UEFA Čempionu līgā.

Ar itāļu treneri "Real" izcīnījusi desmit titulus, no tiem divus UEFA Čempionu līgā un vienu Spānijas meistarsacīkstēs.

Pēc darba "Real" klubā Ančeloti pa sezonai vadīja Minhenes "Bayern" un "Napoli" komandas, bet pirms atgriešanās Madridē viņš bija pie Liverpūles "Everton" stūres.

Karjeras laikā viņa kontā ir četras UEFA Čempionu līgas trofejas, pārējās divas izcīnot ar "AC Milan".

2009./2010.gada sezonā viņš Londonas "Chelsea" aizveda līdz uzvarai Anglijas Futbola asociācijas (FA) kausā un vietējā čempionātā, bet jau nākamsezon no amata tika atbrīvots. Tāpat viņš ar "AC Milan" ir uzvarējis Itālijas čempionātā, to pašu paveicot arī Francijā ar Parīzes "Saint-Germain" (PSG) un Vācijā ar Minhenes "Bayern".

Ančeloti stūrējis arī Turīnas "Juventus", "Parma" un "Reggiana" komandas.

Futbolista karjeras laikā bijušais pussargs Ančeloti trīsreiz kļuva par Itālijas čempionu.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu