Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Kara noziedznieks Putins "tiešās līnijas" laikā tiek smalki piemuļķots (4)

Foto: AFP/SCANPIX

Krievijas diktators un kara noziedznieks Vladimirs Putins ceturtdien, 14. decembrī, aizvadīja ikgadējo "tiešo līniju", kurā atbildēja uz Krievijas iedzīvotāju un "žurnālistu" jautājumiem. Iedzīvotāji viņu arī atstāja muļķa lomā – konferences laikā aiz viņa uz lielā ekrāna parādījās attēli ar ekrānuzņēmumiem, kuros ietvertas viņu kritizējošas īsziņas, ziņo ASV medijs "Insider".

Dažas no īsziņām kritizēja pašu Putinu un Kremļa propagandas aparātu, bet citas pēla Krievijas valdības prasmi tikt galā ar vietējām problēmām.

Vienā no īsziņām tika rakstīts: "Prezidenta kungs, kāpēc īstā Krievija atšķiras no tās, kas redzama televīzijā?" 

"Sveiki. Kad varēsim pārvākties uz Krieviju, par kuru mums stāsta Pirmajā kanālā?" rakstīts citā. 

Savukārt citā ietverta kritika par nespēju risināt vietējās Krievijas problēmas: "Šis jautājums netiks uzdots! Kad mūsu prezidents pievērsīs uzmanību savai valstij? Mums nav izglītības, nav veselības aprūpes. Priekšā bezdibenis..."

Savukārt citā īsziņā Putins aicināts nekandidēt Krievijas prezidenta "vēlēšanās": "Nekandidējiet uz vēl vienu prezidenta termiņu. Dodiet ceļu jaunajiem!"

Krievijas opozīcijas politiķis Mihails Hodorkovskis gan atzīmē, ka pastāv iespēja, ka šīs ziņas ir izvietojuši Kremļa darbinieki, lai radītu maldīgu priekšstatu par to, ka Krievijā pastāv vārda brīvība. 

Kopš 2001. gada Putins ir rīkojis 17 šādas preses konferences. Līdz šim visilgākā bija 2008. gadā, kad viņš gandrīz piecu stundu laikā atbildēja uz 106 jautājumiem.

2022. gadā ikgadējā preses konference nenotika, tāpēc šī gada konference būs pirmā reize, kad viņš šādu pasākumu rīko kopš pilna mēroga iebrukuma Ukrainā.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu