Šodienas redaktors:
Pauls Jānis Siksnis
Iesūti ziņu!

FOTO Pirmo reizi vēsturē Latvijas restorāns iegūst "Michelin" zvaigzni. Zināmi rezultāti (1)

Raksta foto
Foto: Publicitātes foto

Pirmo reizi vēsturē Latvijas restorāni nonākuši starptautiski atzītajā "Michelin Guide" restorānu ceļvedī. 21. novembrī "Michelin" pārstāvji apbalvoja restorānu un ēdināšanas jomas profesionāļus vairākās nominācijās.

"Michelin Guide" restorānu ceļvedī no Latvijas iekļauti 22 restorāni: "Pavāru māja", "Tauro", "Zoltners", "MO" Liepāja, "3 pavāri", "Whitehouse", "36. līnija", "John", "COD", "Le Dome", "Chef's Corner", "Barents cocktail and seafood bar", "Barents", "Aqua Luna", "Entresol", "Ferma", "Neiburgs", "Tails", "H.E.Vanadziņš", "Akustika", "KEST", "Riviera".

Raksta foto
Foto: Publicitātes foto

FOTO: "Michelin" nosaucis labākos Latvijas restorānus un sadalījis zvaigznes

Piešķīra īpašos apbalvojumus dažādās kategorijās

Balva par lielisku apkalpošanu (Service award) piešķirta restorānam: "Kest", šefpavārs Māris Jansons (Cēsis).

Īpašais apbalvojums bārmenim piešķirts Ivo Orlovam no restorāna "Tauro" (Rīga).

"Bib Gourmad" balvu, kas apliecina pieejamas cenas un labas kvalitātes savienojumu, saņēma trīs restorāni:

  • "Snatch" šefpavārs Sergejs Šiporovs (Rīga),
  • "Shōyu" šefpavārs Jevgenijs Rimašs (Rīga),
  • "Milda" šefpavārs Māris Celitāns (Rīga).

Jaunā pavāra nominācijā balvu ieguvis Nils Ģēvele restorāns "Ferma" (Rīga).

Michelin "Zaļo zvaigzni" (saņēmuši mazāk nekā 400 restorāni no visas pasaules) iegūst "Pavāru māja" ar šefpavāru Ēriku Dreibantu (Līgatne).

Viens restorāns saņēmis īpašo "Michelin" apbalvojumu - "Michelin" zvaigzni: "Max Cekot Kitchen", šefpavārs Maksims Cekots (Rīga).

Pieci galvenie kritēriji, pēc kuriem "Michelin" inspektori vērtē restorānus, ir:

  • produktu kvalitāte,
  • pavāru meistarība un gatavošanas tehnika,
  • garšu harmonija,
  • šefpavāra personība, kas atspoguļojas pasniegtajā ēdienā,
  • nemainīga ēdienkartes kvalitāte.

Kādus novērtējumus iespējams saņemt?

  • Vienu "Michelin" zvaigzni, kas nozīmē "augstas kvalitātes pavārmākslu, kur ir vērts piestāt".
  • Divas "Michelin" zvaigznes par "izcilu pavārmākslu, kuras dēļ var novirzīties no plānotā maršruta".
  • Trīs "Michelin" zvaigznes par "izcilu virtuvi, kas pelnījusi īpašu braucienu".
  • Zaļo zvaigzni, kas norāda uz ilgtspējīgu gastronomisko darbību.
  • Bib Gourmand novērtējumu, kas apliecina labas kvalitātes un labas cenas apvienojumu.

Pirmās "Michelin" zvaigznes Baltijas valstu vidū tika piešķirtas diviem Igaunijas restorāniem 2022. gadā.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu