/nginx/o/2023/11/21/15734249t1he8c3.jpg)
Pirmo reizi vēsturē Latvijas restorāni nonākuši starptautiski atzītajā "Michelin Guide" restorānu ceļvedī. 21. novembrī "Michelin" pārstāvji apbalvoja restorānu un ēdināšanas jomas profesionāļus vairākās nominācijās.
Pirmo reizi vēsturē Latvijas restorāni nonākuši starptautiski atzītajā "Michelin Guide" restorānu ceļvedī. 21. novembrī "Michelin" pārstāvji apbalvoja restorānu un ēdināšanas jomas profesionāļus vairākās nominācijās.
"Michelin Guide" restorānu ceļvedī no Latvijas iekļauti 22 restorāni: "Pavāru māja", "Tauro", "Zoltners", "MO" Liepāja, "3 pavāri", "Whitehouse", "36. līnija", "John", "COD", "Le Dome", "Chef's Corner", "Barents cocktail and seafood bar", "Barents", "Aqua Luna", "Entresol", "Ferma", "Neiburgs", "Tails", "H.E.Vanadziņš", "Akustika", "KEST", "Riviera".
FOTO: "Michelin" nosaucis labākos Latvijas restorānus un sadalījis zvaigznes
Piešķīra īpašos apbalvojumus dažādās kategorijās
Balva par lielisku apkalpošanu (Service award) piešķirta restorānam: "Kest", šefpavārs Māris Jansons (Cēsis).
Īpašais apbalvojums bārmenim piešķirts Ivo Orlovam no restorāna "Tauro" (Rīga).
"Bib Gourmad" balvu, kas apliecina pieejamas cenas un labas kvalitātes savienojumu, saņēma trīs restorāni:
Jaunā pavāra nominācijā balvu ieguvis Nils Ģēvele restorāns "Ferma" (Rīga).
Michelin "Zaļo zvaigzni" (saņēmuši mazāk nekā 400 restorāni no visas pasaules) iegūst "Pavāru māja" ar šefpavāru Ēriku Dreibantu (Līgatne).
Viens restorāns saņēmis īpašo "Michelin" apbalvojumu - "Michelin" zvaigzni: "Max Cekot Kitchen", šefpavārs Maksims Cekots (Rīga).
Pieci galvenie kritēriji, pēc kuriem "Michelin" inspektori vērtē restorānus, ir:
Kādus novērtējumus iespējams saņemt?
Pirmās "Michelin" zvaigznes Baltijas valstu vidū tika piešķirtas diviem Igaunijas restorāniem 2022. gadā.