Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Jauna informācija par Andra Ļubkas slepkavību. Apspriesti nozieguma motīvi

Foto: Ekrānuzņēmums no "Panorāma" sižeta

Tēvs, vīrs, darba devējs. Tā tuvinieki un draugi atminas šodien, gaišā dienas laikā nogalināto uzņēmēju un Ludzas domes deputātu Andri Ļubku. Lai gan slepkavības motīvi nav skaidri, Valsts policijas amatpersonas apgalvo, ka starp viņu un šāvēju Igoru Haitu pirms nozieguma izcēlies strīds, ziņo LTV raidījums "Panorāma".

Raidījumā minēts, ka Haits ir valdes loceklis uzņēmumā "Rēzeknes būvserviss". Nogalinātā Ļupkas kolēģi gan apšauba, ka slepkavība notikusi saistībā ar viņa profesionālo darbību. 

Policijas norobežotajā notikuma vietā bija redzams Ļupkam piederošā uzņēmuma "Lūsēni" auto. 

"Kāpēc tas noticis? Man grūti spriest. Mēs šodien no rīta smējāmies, runājām visu kaut ko. Viņš centās, būvēja kaut ko, plāni bija," stāsta Ļubkas kolēģis Edvīns Dzenis. 

Tāpat maz ticams, ka slepkavība saistīta ar Ļubkas politisko darbību. Viņš Ludzas domē ievēlēts no Zaļo un zemnieku saraksta. "Tā versija ir izslēgta," saka Ludzas domes priekšsēdētājs Edgars Mekšs. 

Jau vēstīts, ka Rēzeknē piektdien nošauts uzņēmējs un Ludzas novada pašvaldības deputāts Andris Ļubka. Pašvaldībā viņš tika ievēlēts no Zaļo un Zemnieku savienības saraksta.

Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks, kurš patlaban neatrodas Latvijā, aģentūrai LETA apstiprināja, ka ir notikusi slepkavība. Viņš uzsvēra, ka patlaban notiek visas iespējamās darbības, lai aizturētu visus, kas saistīti ar nozieguma izdarīšanu. Nozieguma apstākļi ir aptuveni skaidri, bet motīvs tiek skaidrots.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā aģentūrai LETA pastāstīja, ka piektdien plkst.13.57 saņemts izsaukums uz negadījuma vietu Rēzeknē, uz kuru nekavējoties ieradās mediķu brigāde. Notikuma vietā, mediķiem izmeklējot cietušo, tika konstatēta cietušās personas nāve no traumām.

Tikmēr Rēzeknē aculiecinieki ziņojuši par šaušanas skaņām pie tirdzniecības centra.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka 1963.gadā dzimušajam Ļubkam pieder kokapstrādes uzņēmums "Lūsēni", kura faktiskā adrese ir Varoņu iela Rēzeknē.

Pērn uzņēmums apgrozījis 18 529 485 eiro un strādājis ar 7 138 909 eiro peļņu. Vīrietis darbojies arī biedrībā "Mežvidu līnis", mednieku biedrībā "Snaiperi", mednieku klubā "Ziķeri" un biedrībā "Latgales ražojošo lauksaimnieku apvienība".

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu