Eds Karijs, pasaulē asākā pipara izaudzētājs un eksperts ekstrēmi ugunīgu garšu jomā, pastāstījis, kā bija to ēst, vēsta ārvalstu mediji.
"Krampji kļuva neizturami." Pasaulē asākā pipara selekcionētājs stāsta par tā apēšanu
Eda Karija aizraušanās ar pipariem sākās jau bērnībā, kad viņš dzīvoja Rokhilā, Dienvidkarolīnā. Viņš saka, ka ir "apsēsts" ar pipariem – pat iesāk dienu ar "piparu eļļu" kafijā.
Karijs Dienvidkarolīnā vada uzņēmumu "PuckerButt Pepper Company", kur viņš degustē piparus un asākās mērces pasaulē. Viņš ir tāds piparu fanātiķis, ka pievieno piparus arī desertiem.
Do you think you could eat a full Pepper X, crowned the world’s hottest pepper? Its inventor Ed Currie did.
— The Associated Press (@AP) October 18, 2023
Pepper X is hotter than pepper and bear sprays, coming in at 2.69 Scoville Heat Units. pic.twitter.com/Zdg8Gn68tH
Taču viņa paša radītais Pipars X bija kaut kas tik īpašs, ko pat viņš nevarēja paredzēt, jo Ginesa rekordu grāmatā tas ir kronēts par pasaulē asāko piparu.
Karijs par pasaulē asākā pipara degustāciju saka: "Kad es apēdu veselu piparu, garša bija jūtama uzreiz. Bet uzreiz jau bija tas karstums. Un karstums bija neizturams. Tā bija sava veida eiforija."
Viņš sacīja, ka viņam sākās krampji. "Tie krampji kļuva neizturami."
Dažas stundas pēc atlabšanas Karijs atkal ēda paša selekcionētos un izaudzētos piparus.