Šodienas redaktors:
Pauls Jānis Siksnis

"Krampji kļuva neizturami." Pasaulē asākā pipara selekcionētājs stāsta par tā apēšanu

Raksta foto
Foto: tophersouth/"X"

Eds Karijs, pasaulē asākā pipara izaudzētājs un eksperts ekstrēmi ugunīgu garšu jomā, pastāstījis, kā bija to ēst, vēsta ārvalstu mediji.

Eda Karija aizraušanās ar pipariem sākās jau bērnībā, kad viņš dzīvoja Rokhilā, Dienvidkarolīnā. Viņš saka, ka ir "apsēsts" ar pipariem – pat iesāk dienu ar "piparu eļļu" kafijā.

Karijs Dienvidkarolīnā vada uzņēmumu "PuckerButt Pepper Company", kur viņš degustē piparus un asākās mērces pasaulē. Viņš ir tāds piparu fanātiķis, ka pievieno piparus arī desertiem.

Taču viņa paša radītais Pipars X bija kaut kas tik īpašs, ko pat viņš nevarēja paredzēt, jo Ginesa rekordu grāmatā tas ir kronēts par pasaulē asāko piparu.

Karijs par pasaulē asākā pipara degustāciju saka: "Kad es apēdu veselu piparu, garša bija jūtama uzreiz. Bet uzreiz jau bija tas karstums. Un karstums bija neizturams. Tā bija sava veida eiforija."

Viņš sacīja, ka viņam sākās krampji. "Tie krampji kļuva neizturami."

Dažas stundas pēc atlabšanas Karijs atkal ēda paša selekcionētos un izaudzētos piparus.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu