Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Madrides "Real" galvenā trenera amatā nolīgst kluba bijušo zvaigzni Alonso

Šavjers Alonso
Šavjers Alonso Foto: dpa/scanpix

Spānijas futbola klubs Madrides "Real" no nākamās sezonas galvenā trenera amatā vēlas nozīmēt bijušo komandas pussargu Šavjeru "Šavi" Alonso, ziņo spāņu radio "Marca".

Tiek vēstīts, ka Alonso varētu ieņemt Karlo Ančeloti vietu, kurš kļūs par Brazīlijas izlases galveno treneri.

41 gadu vecais Alonso pašlaik ir Vācijas bundeslīgas kluba Leverkūzenes "Bayer" galvenais treneris. Pirms šīs sezonas līgums ar viņu tika pagarināts līdz 2026.gadam.

Spēlētāja karjeru Alonso uzsāka Sansevastjanas "Real Sociedad", bet 2004.gadā pārcēlās uz Anglijas premjerlīgas klubu "Liverool". Pēc piecām sezonām liverpūliešu rindās Alonso no 2009.līdz 2014.gadam pārstāvēja "Real", ar kuru uzvarēja gan Spānijas čempionātā, gan UEFA Čempionu līgā, bet savas spēlētāja karjeras pēdējos trīs gadus līz 2017.gadam pussargs pavadīja Vācijas čempionvienībā Minhenes "Bayern".

Trenera karjeru Alonso uzsāka "Real" jauniešu akadēmijā 2018.gadā, no 2019.līdz 2022.gadam strādāja ar "Real Sociedad" otro komandu, bet no pagājušā gada oktobra vada "Bayer". Viņa vadībā "Bayer" pagājušajā bundeslīgas sezonā ieņēma sesto vietu, bet jaunajā sezonā pēc piecām kārtām ar 13 punktiem atrodas otrajā pozīcijā.

Spēlētāja karjeras laikā Alonso aizvadīja 114 spēles Spānijas izlasē, palīdzot valstsvienībai triumfēt 2008.un 2012.gada Eiropas čempionātos un 2010.gada Pasaules kausā.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu