Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Igaunijas policija pastiprinājusi kontroli Iklas robežpunkta apkārtnē

Foto: Ieva Leiniša/LETA

Saistībā ar migrācijas spiedienu uz Baltkrievijas un Latvijas robežas Igaunija ir palielinājusi policijas klātbūtni pie Iklas, kas ir viens no galvenajiem Igaunijas un Latvijas robežas šķērsošanas punktiem, vēsta reģionālais laikraksts "Parnu Postimees".

Saistībā ar situāciju uz Baltkrievijas un Latvijas robežas, kas tiek raksturota kā hibrīduzbrukums, Igaunijas policija pēdējās nedēļas laikā vairāk nekā ierasts pārbauda autobusu pasažierus, kas no Ainažiem iebrauc Iklā, informēja Igaunijas Policijas un robežsardzes departamenta Rietumu prefektūras robežas un migrācijas kontroles dienesta vadītājs Margo Peterss.

Līdz šim nav atklāts neviens mēģinājums nelegāli iebraukt Igaunijā.

Jau vēstīts, ka svētdien Valgā netālu no Latvijas - Igaunijas robežas tika atklāta 21 cilvēka grupa, kas nelikumīgi bija ieradusies Igaunijā no Latvijas. Tie bija ārvalstnieki, kas bija patvaļīgi pametuši patvēruma meklētāju izmitināšanas centru Muceniekos Rīgas pievārtē

Pēdējā laikā Latvijā pieaugusi nelegālās migrācijas plūsma no Baltkrievijas, kur Aleksandra Lukašenko režīms nelegālos migrantus izmanto hirbīduzbrukumā.

Trešdien 12 cilvēku komanda no Igaunijas Policijas un robežsardzes departamenta vienības "ESTPOL-8" ieradās Latvijā, lai palīdzētu Latvijas kolēģiem cīņā pret nelegālās migrācijas plūsmu pār robežu no Baltkrievijas. Pēc Latvijas lūguma nosūtītā komanda darbu turpinās līdz 4. oktobrim.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu