Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

PSG vārtsargam pēc pamošanās no komas prātā bijis tikai viens jautājums

Serhio Riko
Serhio Riko Foto: AFP / Scanpix

Slavenā Francijas futbola kluba Parīzes "Saint-Germain" vārtu vīrs Serhio Riko sarunā ar "PSG TV" pastāstījis par pirmajiem mirkļiem pēc pamošanās no komas.

30 gadus vecais Riko maijā piedzīvoja biedējošu incidentu, nokrītot no zirga, kurš futbolistam arī iespēra pa galvu. Pēc nelaimes gadījuma Riko tika konstatēta smadzeņu asiņošana un viņš nonāca komā, kur pavadīja 19 dienas.

Lai arī jau jūlijā kļuva skaidrs, ka vārtsarga dzīvība nav apdraudēta, viņš bija pazaudējis aptuveni 20 kilogramus svara, kā arī 30% muskuļu masas.

Riko sarunā ar "PSG TV" atminējās, ka, pamostoties no komas, viņam bijis tikai viens jautājums.

"Es atrados slimnīcas istabiņā, ekrānu un citu ierīču ieskauts, ar sensoru rokā. Pirmā lieta, par ko iedomājos, bija, vai es varēšu atkal spēlēt futbolu. Tas bija pirmais, ko es jautāju ārstam," atcerējās Riko. "Visu savu dzīvi esmu veltījis futbolam. Nekad neko citu neesmu darījis."

Futbolists arī pauda cerību, ka laukumā varētu atgriezties pirms šīs sezonas beigām. Nākamās pārbaudes Riko esot 22. septembrī.

"Redzēsim, vai mana atkopšanās turpinās noritēt optimālajā tempā. Ceru, ka dzirdēšu labas ziņas un ārsts man dos vairāk brīvības nodarboties ar sportu," sacīja Riko.

Spānijas vārtsargs PSG pievienojās 2019. gadā.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu