Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Itālijas galvenais treneris: Latvija paveikusi labu darbu visa turnīra gaitā

Džanmarko Poceko.
Džanmarko Poceko. Foto: AP/Scanpix

Itālijas basketbola izlases galvenais treneris Džanmarko Poceko kopā ar savu tautieti Luku Banki, kurš vada Latvijas valstsvienību, ir lepni, ka Pasaules kausa labāko astoņniekā iekļuvuši divi itāļu treneri.

Latvijas vīriešu basketbola izlase ceturtdien Manilā Pasaules kausa finālturnīra pusfinālā par 5. līdz 8.vietu ar 87:82 pārspēja Itāliju un meistarsacīkstes noslēgs sestdien ar maču par piekto pozīciju.

"Latvija paveikusi labu darbu visa turnīra gaitā," pēcspēles preses konferencē teica Poceko, kuram pirms mača bijusi saruna ar Banki.

"Esam lepni, ka labāko astoņniekā ir divi itāļu treneri, tikai nedaudz tam pietrūka Serdžo Skariolo ar Spānijas izlasi. Tā ir laba zīme Itālijas basketbolam."

Runājot par aizvadīto maču, Poceko teica, ka spēle bijusi savāda, taču komanda gribēja uzvarēt par godu izlases kapteinim Luidži Datomem, kurš aizvada karjerā pēdējo turnīru.

"Jaunajiem spēlētājiem ir jāiet cauri šādiem mačiem, lai izaugtu. Esam apmierināti, jo esam uz pareizā ceļa," teica Poceko.

Otrajā mazajā pusfinālā tiksies Lietuva ar Slovēniju, un šajā mačā noskaidrosies latviešu pretiniece sestdien cīņā par piekto pozīciju.

Latvijas valstsvienība pirmajos divos posmos spēlēja Džakartā, bet labāko astoņniekā iekļuvušās izlases par medaļām spēkojas "SM Mall of Asia" arēnā Manilas ostas rajonā.

Uz augšu