Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Žagars pirms PK atklāšanas mača: Mums vajadzēja dabūt to "auksto dušu" no Lietuvas

Artūrs Žagars
Artūrs Žagars Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijas basketbola izlases saspēles vadītājs Artūrs Žagars pēc treniņa sarunā ar medijiem atzina, ka Libānas izlase būs neērts pretinieks kā viņam pašam individuāli, tā arī visai komandai.

Latvijas basketbolisti finālturnīru ar maču pret Libānu sāks jau 25. augustā plkst. 12.15 pēc Latvijas laika.

Žagars, līdzīgi kā Anžejs Pasečņiks, sarunā ar žurnālistiem norādīja, ka fiziski jūtas labi, neskatoties uz to, ka zināmas aklimatizācijas problēmas, iespējams, turpināšoties vēl kādu brīdi: "Nestrādāja kondicionieris. Tāpēc izsita kārtīgi sviedriņu ārā. Tas pirms spēlēm ir labi."

Saspēles vadītājs treniņā uz parketa palika viens no pēdējiem: "Šodien piešāvām rociņas. Cerams, ka rīt būs labi. Izmetu savus metienus. Mēģināju arī izmēģināt spēles metienus. Jāpaliek bija izpildīt papildu metienus, lai rīt būtu labs procents."

Jau ziņots, ka Libānas izlase uz Pasaules kausa finālturnīru atvedusi augumā īsāko sastāvu visā čempionātā. Arī Žagars noteic, ka viņš labprātāk spēlētu pret lielākiem basketbolistiem.

"Es visu mūžu esmu pieradis spēlēt pret lielāka auguma pretspēlētājiem. Man tie augumā mazākie pretinieki, kuri ir ļoti ātri un ļoti tendēti uz uzbrukumu, nedaudz vairāk kaitina. No otras puses, kad es spēlēju pret īsāku saspēles vadītāju, man rodas priekšrocība. Tas ir tāds pluss un mīnuss abos galos. Protams, būs interesanti, jo neesam pret Āzijas komandu spēlējuši," norāda Žagars.

23 gadus vecais saspēles vadītājs kopā ar valstsvienību bijis jau kopš sagatavošanās procesa pirmās dienas. Viņš uzskata, ka tieši komandas sadarbība un saspēle krietni uzlabojusies.

"Mēs arvien labāk viens otru sākam iepazīt. Saprotam, kurš kā kustas. Es savus komandas biedrus ar katru dienu iepazīstu labāk. Negribu teikt, ka tas ir labi, bet man šķiet, ka mums vajadzēja dabūt to "auksto dušu" no Lietuvas pirms šī čempionāta, lai mēs pamostamies un izkāpjam ārā no [komforta zonas]. Mums bija daudz uzvaru pēc kārtas, varbūt tas palīdzēs savākties un rādīt labāku sniegumu rīt," nobeigumā sacīja Žagars.

Latvijas valstsvienība 27. augustā plkst. 16.30 pēc Latvijas laika spēkosies ar Francijas valstsvienību, savukārt 29. augustā tajā pašā laikā norisināsies mačs ar Kanādas basketbolistiem.

Uz augšu