Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Priekšlaicīgi dzimusī Laila drosmīgi mēro 5000 kilometru, lai satiktu tuviniekus

Laila Meija
Laila Meija Foto: lailajoymiah23weeker/Instagram

Laila piedzima priekšlaicīgi, grūtniecības 23. nedēļā, ar vairākām nopietnām veselības problēmām. Spītējot ārstu prognozēm, Laila šī gada jūnijā nosvinēja savu otro dzimšanas dienu un nu devusies drosmīgā ceļojumā pie radiem, kas dzīvo Liepājā, ziņo Lielbritānijas mediji.

Drosmīgā meitenīte, kura kopš dzimšanas cīnās ar nopietnām veselības problēmām, ir mērojusi iespaidīgu, teju 5000 kilometru garu ceļu pāri Eiropai, lai pirmo reizi satiktu radus Latvijā.

Divus gadus vecā Laila Meja ar ģimeni dzīvo Birmingemas priekšpilsētā. Kad meitenīte nāca pasaulē priekšlaicīgi, tikai grūtniecības 23. nedēļā, ārsti necerēja, ka viņa izdzīvos.

Taču Laila šī gada jūnijā nosvinēja savu otro dzimšanas dienu.

Nu Lailas mamma Līga nolēmusi ar bērnu paciemoties pie radiem Latvijā. Intervijā medijam "Birmigham Live" māte arī neslēpj, ka šis "varētu būt vienīgais brīdis, kad to varam izdarīt".

Lailai ir liegta ceļošana ar lidmašīnu, jo meitenei ir diagnosticēta cerebrālā trieka, mikrocefālija, epilepsija un citas nopietnas veselības problēmas.

Lai radi satiktos, Meju ģimenei palīdz Lielbritānijas Ģimenes fonda Mobilitātes atbalsta programma, kas bez maksas iznomā automašīnas ģimenēm ar ļoti slimiem bērniem.

Mamma Līga stāsta, ka automašīna lieti noder, lai dotos pie ārstiem un pārvadātu speciālo veselības aprīkojumu.

Ar to arī tiks mērots ceļš uz Latviju, lai iepazīstinātu Lailu ar viņas plašo radu loku pirmo un varbūt arī vienīgo reizi.

"Jāmēro ceļš cauri septiņām valstīm," stāsta mamma Līga.

"Tas būs vairāk nekā 3000 jūdžu (aptuveni piectūkstoš kilometru) garš ceļojums, bet tas ir tā vērts, lai Laila pirmo reizi satiktu savus vecvecākus, vecvecvecākus, tantes, onkuļus un brālēnus."

"Lailai nav atļauts lidot ar lidmašīnu veselības apsvērumu dēļ, tāpēc šī viņai varētu būt vienīgā iespēja satikt dažus no šiem radiniekiem."

Mamma Līga ir pateicīga Ģimenes fonda Mobilitātes programmai par to, ka viņai bez maksas piešķirts transportlīdzeklis, sakot, ka tas sniedz lielu atvieglojumu.

"Automašīna ir ievērojami uzlabojusi mūsu dzīvi," viņa teica. “Tas ļauj mums droši nogādāt Lailu daudzās slimnīcās, no kurām dažas ir Londonā."

Automašīna arī ir pietiekami ietilpīga, lai pārvadātu visu Lailai nepieciešamo medicīnas aprīkojumu, kā arī aprīkota ar Lailai specializētu bērnu krēsliņu.

Lai gan Laila ir drosmīga cīnītāja un spītīgi pretojas ārstu drūmajām prognozēm, viņas mūžs nebūs ilgs. Tādēļ šis brauciens ir izteikti īpašs gan Lailai, gan viņas ģimenei.

Mamma Līga, kurai līdzi brauc arī vecākais dēls Deiviss, stāsta: "Manai Lailai ir milzīgs medikamentu saraksts, un viņa apmeklē daudz dažādu veselības aprūpes speciālistu. Pagājušajā gadā mums bija 307 atsevišķas vizītes slimnīcā.

Agrāk strādāju par inženieri un pēc tam izveidoju savu biznesu, taču man bija jāpamet darbs, lai 24/7 varētu aprūpēt Lailu.

Kad viņa piedzima, piecus mēnešus nodzīvojām slimnīcā, bija ļoti smagi.

Tas nozīmēja, ka pēkšņi man nebija ienākumu un es pat nevarēju atļauties mūsu vecās automašīnas tehnisko apskati.

Ņemot vērā visas Lailas veselības vajadzības un medicīnisko aprīkojumu, es nezināju, kā viņu nogādāšu uz slimnīcu un atpakaļ mājās, tāpēc vienkārši nespēju noticēt, kad uzzināju, ka ir labdarības organizācija, kas var piedāvāt tādām ģimenēm kā mēs bezmaksas automašīnu."

Lailas ceļojums ildzis vairākas dienas, no Birmingemas līdz Liepājai, kur dzīvo viņas vecmāmiņa.

"Instagram" īsajos stāstos Lailas māte atklāj, ka 20. augustā ģimene izbraukusi no Birmingemas, ar prāmi pārcēlusies no Duvras uz Denkerku, pēc tam ceļš vedis cauri Francijai, Beļģijai, Nīderlandei un Vācijai, līdz beidzot ar prāmi no Vācijas devušies uz Liepāju.

"Laila ir ļoti īpaša. Viņa palīdz man ieraudzīt dzīvi no jauna skatu punkta. Laila ir šeit, lai dāvātu un izplatītu mīlestību," piebilst Līga.

"Atteikšanās no darba un universitātes, lai rūpētos par viņu, man ir nākusi ar svarīgām dzīves mācībām. Esmu kļuvusi stiprāka, un nelielas problēmas mani vairs nevar tik viegli ietekmēt."

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu