Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

VIDEO Jūrmalnieki satraukti par ieceri pie Jūrmalas kāpām būvēt 12 stāvu ēkas (2)

Jūrmalas domes ēka
Jūrmalas domes ēka Foto: Ieva Makare/LETA

Daļa Jūrmalas iedzīvotāju iebilst iecerei ar lokālplānojuma palīdzību mainīt pilsētas noteiktos apbūves ierobežojumus, pie Jūrmalas kāpām picstāvu ēku vietā uzbūvējot divpadsmitstāvīgas dzīvojamās ēkas, ziņo LTV raidījums "Panorāma".

Projekts "Jūrmalas čiekuri" paredz atjaunot pirms 50 gadiem celto viesnīcu "Rīgas līcis". Viesnīca ir ļoti nolaista - tai izsisti logi, noskrandusi fasāde, un apkārt teritorijai apbūvēts žogs. 

Video: "Panorāma" sižets

Viesnīca atrodas pievilcīgā vietā - pie pašas kāpu zonas. 

Taču projekta ietvaros nav tikai viesnīcas atjaunošana - tai blakus plānots sabūvēt septiņas 12 stāvu dzīvojamās ēkas, neskatoties uz to, ka aktuālais pilsētas plānojums šajā zonā atļauj ēkas tikai piecu stāvu augstumā un šajā teritorijā nav paredzēta dzīvojamā apbūve. 

Jūrmalnieki uztraucas, ka šis projekts mainīs vides ainavu, kā arī negatīvi ietekmēs satiksmi un infrastruktūru, piesaistot pārmērīgi lielu cilvēku pieplūdumu. 

Jūrmalas domē gan norādīts, ka iedzīvotāju iebildumi tiks izvērtēti, taču jau nolemts, ka plānotās izmaiņas atbilst nesen mainītajai pilsētas attīstības stratēģijai.  

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu